Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny social dining i Frederiksgade: Restaurant SYV NI 13  åbner i Substans’ gamle lokaler

Af Jan L. Pedersen

Det er et historisk lokale, som vi har med at gøre. Hedengangne Le Canard (som var blandt Danmarks bedste restauranter) og senest Michelin-restauranten Substans har haft til huse her. I snart tre årtier har lokalerne været hjemsted for noget af det bedste mad, som man kunne få – i hvert fald i Aarhus.

På fredag, den 25. oktober klokken 17, åbner restauranten SYV NI 13 i lokalerne i Frederiksgade 74.

Drømmen gik i opfyldelse

Det er trioen Frederik Hejberg Pedersen. Kalle Møller Jensen, og Asbjørn Kyed Sørensen, som er ejerne af restaurant SYV NI 13. Frederik Hejberg Pedersen er uddannet kok, mens Asbjørn Kyed Sørensen er manden i restauranten. Kalle Møller Jensen er begge steder udover de administrative opgaver. De har alle tre en bred erfaring fra restaurationsbranchen, både i Danmark og i udlandet. Blandt andet har Frederik Hejberg Pedersen en fortid på Molskroen og derefter fem år i Norge. Så det er ikke erfaring, som de tre unge herrer mangler.

De har alle tre længe drømt om at få foden under eget bord. Det er tydeligt at se glæden over deres nye restaurant, som på flere områder skiller sig ud.

Ny social dining i Frederiksgade: Restaurant SYV NI 13  åbner i Substans’ gamle lokaler

Skandinavisk delemad er hot

Madstilen er skandinavisk, dog uden at være fanatisk. Det gælder mad, vin, møbler; næsten alt i restauranten. Alt det, som kan købes lokalt, bliver købt lokalt. Enkelte råvarer, som ikke kan skaffes lokalt, bliver dog importeret. Det er den generelle holdning, at når restauranten ligger i Aarhus, skal man selvfølgelig også handle med dem, som bor i Aarhus. 

Ideen bag er social dining, som er en hyggelig måde at spise på. Det er de tre ejere enige om. Desuden passer delemad perfekt til den madstil, som SYV NI 13 vil køre. Her bliver der tale om mange, men mindre retter. 

Her bliver noget til alle:

Menukortet omfatter bl.a. koldrøget hellefisk med rødbede og syrnet fløde, hønsesalat med asier og svampe, rødbedetatar med peberrod og brøndkarse, braiseret okse med selleri og fennikel, blomkål med trøffel og mandler, bagt torsk med kaperssmør og dild. I dessertafdelingen kan nævnes æbler med hvid chokolade og brunet smør-iscreme eller nougat med pufsukker og hindbær.

Inklusiv desserter bliver der 16 forskellige retter at vælge blandt; hellere skalere ned på størrelsen og så køre flere retter. Der er selvfølgelig også vegetarretter på menukortet.

Enkelt i al sin enkelhed

Både maden og prisstrukturen er enkel og til at finde ud af. Prisniveau: Syv retter for 373 kroner med snacks, som er tre små serveringer. Desuden er der a la carte, hvor der er enhedspris: 120 kroner for en ret, men til to personer, altså 60 kroner per person. Det vil sige, at du kan spise fem retter a la carte for 300 kroner. Hvis du kommer alene, kan du selvfølgelig få retterne serveret for én person, hvor prisen er 60 kroner per ret. Både menuen og a la carte skifter løbende, nogle gange dagligt, alt efter hvad leverandørerne har af friske råvarer.  SYV NI 13 anbefaler, at gæsterne vælger mindst fire retter til deling ved bordet.

Minimalistiske lokaler

De tre ejere har længe kigget på egnede lokaler i Aarhus. Tålmodigheden betalte sig, og da Substans valgte at flytte til Aarhus Ø, lå muligheden for de perfekte lokaler netop her. 

Der er plads til 50 gæster i lokalerne. Der bliver også et område, hvor selskaber kan sidde for sig selv. En ting, som de tre ejere lægger vægt på, er, at der er god plads ved bordene, da delemad fylder mere end almindelige portionsserveringer. Derfor er tallet på de 50 gæster maksimum. 

Vinkortet er fra Miró Vin

​Hos SYV NI 13 er også vinkortet enkelt og udvalgt med omtanke. Det gør det lettere at få en fælles dialog, hvor tjenerne sammen med gæsterne finder en spændende flaske.Vinkortet har skarpe priser, og alle vinene befinder sig inden for samme prisleje, så man har frihed til at bevæge sig rundt i hele kortet. Der vil altid være vine på glas.

Priserne ligger fra 255 kroner til 570 kroner for en flaske. Der er altid 10 prisvenlige vine, og der findes også et kælderkort, så man kan fint gå amok. Men de unge restauratører understreger, at man på ingen måde skal være den store vinkender for at spise hos SYV NI 13.

En lille, men hyggelig bar

I den bagerste ende af lokalet er der bygget en bar, hvor man kan sidde og drikke en cocktail, imens man venter. Hvis man er alene, kan man også spise i baren. Man kan altid vælge blandt fire cocktails, som ikke findes andre steder. Ud over det findes de mest almindelige drinks. Der er en enhedspris på 75 kroner. 

Restaurant SYV NI 13 

Frederiksgade 74
8000 Aarhus C
E-mail: Info@syvni13.dk
Telefon: +45 93 30 30 31
Åbningstider køkken
Mandag – onsdag: 17.00-21.00
Torsdag – lørdag: 17.00-22.00
Søndag: Lukket

Del artikel

Andre læser også