//Det sker, Nyheder

Gladere gader i Aarhus: Gratis arrangement om en mere menneskevenlig by

På lørdag den 14. marts fra klokken 16.00 til 19.00 i Domen er der mulighed for gratis at opleve, hvordan man kan skabe gladere gader og et mere menneskevenligt byrum i Aarhus.Det er organisationen Gladere Gader i Aarhus, der har fået midler fra PUKK til at afholde en eftermiddag, der kan inspirere borgere, politikere og NGO’er til at reflektere over, hvad et godt byrum er for os i Aarhus.

Foto: Gert Medom

Til arrangementet kan man opleve visning af Jan Gehls dokumentar “Livet mellem husene”, hvorefter tre byrumsdesignere fortæller, hvordan de skaber menneskevenlige byrum, og til sidst vil vi sammen diskutere, hvad et godt byrum er for os. Oplægsholderne er bl.a. Anne Nielsen fra Urbanisatas, Urban and Cultural Planner, der arbejder til dagligt med at designe byrum, som inviterer til ophold og liv – samt Jonas Mortensen fra Carless Consult, cand.soc og arkitekt, som designer byer med mere bæredygtige mobilitetsformer og færre biler.

Foto: Gert Medom

Arrangørerne håber, at arrangementet kan motivere aarhusianerne til at være medskabere af et bedre byrum i Aarhus – og bane vejen for at politikere vil inddrage aarhusianerne mere aktivt i byens udvikling.

 

ARRANGEMENTETS AFTERLIFE

Arrangementet er første del ud af tre, hvor lørdagens arrangement handler om at diskutere, hvad et godt byrum er for os. Med afsæt i at blive inspireret og diskutere hvad et godt byrum er til første arrangement, vil de næste to fokusere på, hvordan vi kan handle på vores idéer om et bedre byrum i Aarhus d. 4. april og 23. maj til et byrums-hackathon.

Foto: Josephine Marquard

Arrangørerne håber at udbrede motivationen for, og kendskabet til, at skabe et bedre byrum i Aarhus hos både borgere, NGO’er og politikere.

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER


Arrangementet er gratis og foregår i Domen lørdag d. 14. marts fra kl. 16.00-19.00.

 

Forventede antal deltagere: 50 personer.

 

Find eventet på Facebook her: 

 

Arrangementet er arrangeret af Gladere Gader i samarbejde med Sager der Samler, Domen og Cities Beyond – støttet af PUKK.

 

Find Gladere Gader på Facebook her:

 

Foto: Gert Medom

Det sker Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev