Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gourmetslagterelever dyster om titlen som byens bedste

Af anders@sommersangdigital.dk

Korrekte kødudskæringer, pæne præsentationer og kreative opskrifter er på programmet, når 10 gourmetslagterelever fra Skolen for trends og gastronomi på AARHUS TECH dyster om at vinde titlen som skolemester 2016.

 

Gerne på nytænkende måder

De skarpe knive skal for alvor svinges, når det lokale mesterskab for gourmetslagterelever løber af stablen den 31. august. Her gælder det for eleverne om at imponere de to dommere med deres udskæringer. Men også deres formidling af det de serverer samt nytænkende måder at tilberede kød på. ”Eleverne skal i konkurrencen vise, at de mestrer forskellige discipliner inden for gourmetslagteri. Eksempelvis bliver de bedømt på, om deres udskæringer af skinke, okse- og kyllingekød er skåret så præcist som muligt. Samtidig skal de også vise, at de formår at præsentere og pynte kødet på fade, så det ser appetitligt ud for kunderne,” fortæller Henrik Hjarsbæk, der udover at være underviser på Skolen for trends og gastronomi også er dommer i konkurrencen.

 

Det gælder om en plads ved DM i Skills 2016

Dommerne stiller også store krav til elevernes kreative evner, når hver deltager slutteligt præsenterer en ret med et udvalgt stykke kød, som de selv udvikler og tilbereder til dommerne. Ud over titlen som byens bedste gourmetslagterelev kæmper eleverne også om en plads ved DM i Skills 2016, hvor elevrepræsentanter fra alle landets erhvervsskoler konkurrerer mod hinanden. Det er både 1. og 2. pladsen fra det lokale skolemesterskab, der sikrer sig en af de eftertragtede finalepladser.

 

Tid og sted

Konkurrencen finder sted den 31. august fra kl. 8-13 på Skolen for trends og gastronomi, Dollerupvej 2-4, 8000 Aarhus C. Klokken 13 åbner dørene for de nysgerrige, hvor der er mulighed for at se resultaterne af de forskellige opgaver, eleverne kommer igennem.

Gourmetslagterelever fra Aarhus Tech

Del artikel

Andre læser også