Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danske Green Gourmet har succes med Nordic Food

Af anders@sommersangdigital.dk
I USA har det de seneste 10 år været en massiv succes, og i Asien, hvor der er tradition for at bruge plantebaserede produkter som naturmedicin peger trendbarometeret opad. Danske Green Gourmet har fået succes med frysetørret grønkålspulver i bl.a. Japan og Taiwan, og nu er næste skridt det danske og europæiske marked.

 

En ny trend

Frysetørret økologisk grønkål repræsenterer en ny trend indenfor Nordic Food bølgen. Det er superfood, til rådighed året rundt samt let at anvende. Samtidig er det den moderne tidsalders ’survival kit’, fordi det bl.a. giver kroppen den nødvendige mængde vitaminer og mineraler.

Grønkål fra Green Gourmet_

Grønkål har eksisteret i flere tusinde år hvor den bl.a. i middelalderen herhjemme var har været en meget væsentlig kilde til vitaminer og mineraler i vintertidens lange kolde mørke. Innovationen består i at frysetørre produktet ved så lav temperatur, at plantens iboende vitaminer, mineraler og næringsstoffer bevares – og at den er til rådighed hele året rundt.

 

Raw Food og Functional Food

Det grønne pulver og bladgranulat hører derfor også ind under kategorierne Raw Food og Functional Food. Sidstnævnte betegnelse dækker over fødevarer, som potentielt har en positiv effekt på helbredet hos bl.a. diabetespatienter, autoimmune lidelser AMD.

 

Super food

Green Gourmet startede i 2013 med eksport af danske højkvalitetsprodukter til Japan og i markedsafdækningsfasen fandt man ud af at salg af traditionel dansk grønkål i Japan ville kræve en betydelig markedstilpasning for at blive relevant for japanere. En af folkene bag er Ulla Andersen, der er direktør i Green Gourmet. Hun ser et stort potentiale i det nye produkt.

Green Gourmet

Frysetørret grønkål har rigtig mange anvendelsesmuligheder indenfor fødevarer/juiceindustri – hvor produktet giver smag og reel tilført værdi for kunden helsekost – hospitaler/fittness-centre (som kosttilskud svagtspisende/eller dem der spiser for meget/ diabetikere , ernæring for sportsfolk, kosmetik: ansigtsmasker/cremer (stort indhold af antioxydanter og calcium.

 

Fordelene er til at få øje på

Grønkål er nemlig spækket med protein, fibre og mineraler som jern, calcium, kalium og mangan. Samtidig er grønkål en af de grøntsager, der indeholder mest Vitamin-C (beta-caroten). Samtidig har grønkål et meget højt indhold af Vitamin-K. Sidst men ikke mindst, så indeholder grønkål en række aktive stoffer.

 

Lykkelige danskere og deres grønkål

Det er som nævnt markedstilpasning af den traditionelle vendsysselske Grønlangkål, som har banet vejen til det asiatiske marked med afsætning både i Taiwan og Japan. Anvendelsen af frysetørret pulver har en lang tradition i Asien. Plantepulver i forskellige former bruges præventivt i dagligdagen mod sygdom– i form af glas grøn drik (aojiru) hver morgen. Det bruges også i naturprodukter og cremer. Den vestlige verdens FUNCTIONAL FOODS stammer faktisk fra Østen. Den helsebringende virkning betvivles ikke her og efterhånden som der kommer videnskabelig evidens herfor har vi heller ikke grund til tvivl, fortæller Ulla Andersen.

 

Mange anvendelsesmuligheder

Frysetørret grønkål findes allerede på det danske marked, hvor det bliver markedsført på helsemarkedet og i økologiske supermarkeder og bl.a. allerede bruges i iscremer, chokolade, grødprodukter, wraps, brød, pizza, te og i juice produkter – hvor det tilfører produkterne reel merværdi i form af naturlige vitaminer og mineraler samt fornyet smags- og visuel oplevelse.

 

Del artikel

Andre læser også