Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt bæredygtigt burgerkoncept – målet er fem forretninger, med økologi og lokale råvarer i fokus

Af anders@sommersangdigital.dk

Nyt restaurantkoncept høster erfaringer i Odder. Målet er fem lignende restauranter rundt i Danmark inden for de næste fem år. Manden bag er stifteren af Restaurant Madhimlen hos Fru Møllers.

 

Da Green Vibe Burger slog dørene op i Odder, var det med en vis spænding i maven på iværksætter Jesper Ambrosius Østergaard. Han er én af de tre kokke bag den nye restaurant. Jesper Ambrosius Østergaard er ellers en erfaren iværksætter i Odder, hvor han har startet den succesfulde restaurant Madhimlen hos Fru Møllers samt styrer driften af Odder Gymnasiums kantine.

Green Vibe Burger - Aarhus Update

Det handler om at gøre det godt

”Madhimlen havde alle odds imod sig, da vi startede op for seks år siden. En restaurant ude på landet i en nedlagt sidebygning på et sted, hvor der aldrig havde været restaurant før. Det, var der ikke mange, der troede på, kunne lykkes,” husker Jesper Ambrosius Østergaard. Men det lykkedes ham på kun fire år, at gøre Madhimlen kendt og ikke mindst respekteret hos både gæster og anmeldere. Blandt andet fik Madhimlen plads i spiseguiden ’White Guide’ i kategorien »højt niveau«. “Rammerne begrænsede os, så vi kunne ikke udvide Madhimlen yderligere, og jeg følte, at jeg havde nået mine mål med restauranten. Derfor begyndte jeg at kigge efter nye spændende ting, som jeg kunne starte op,” fortæller Jesper Ambrosius Østergaard.
Nyt bæredygtigt burgerkoncept - målet er fem forretninger, med økologi og lokale råvarer i fokus

Nyt overraskende spring

I oktober overraskede Jesper Ambrosius Østergaard igen alt og alle, da han sammen med kollegerne Jacob Kallestrup Sørensen og Jesper Dahl Ottosen inviterede indenfor i Green Vibe Burger i Kvickly Odder. ”Jeg må åbenbart føle mig draget af projekter, som i andres ører lyder fuldstændig vanvittige. Jeg indrømmer da også gerne, at hvis du havde spurgt mig for ti år siden, om jeg i 2016 ville åbne en restaurant i Kvickly Odder, så ville jeg have svoret, at det ikke ville ske. Men nu må vi bevise, at det kan lade sig gøre, og vi tror 100% på projektet,” understreger han. Placeringen betegner han som den absolut mest attraktive i Odder, da der hver uge kommer over 20.000 mennesker forbi restauranten.

Hvad er Burger Brunch

Som noget nyt har vi introduceret Burger Brunch, som aldrig er set før i Danmark. Holdet hos Green Vibe Burger må dog indrømme, at det kræver lidt længere tid, end de havde forventet at få lært gæsterne, at lørdag og søndag formiddag skal man ned at spise brunch på en burgerrestaurant. Men efter lidt tid er det blevet et hit. Burger Brunch består af en saftig weekendburger fyldt med velsmag, grillet okse-krydderpølse fra Pølsemageren i Silkeborg, Grambogaard bacon, spejlet økoæg, hjemmelavet chunky tomatsalsa, frisk spinat med vinaigrette og klassisk hvidløgsmayo. Til deling med andre kommer der stegte økologiske kartofler med køkkenets udvalgte dip plus sæsonens salat med sylterier, knas og vinaigrette. Derudover er der sæsonens dessert samt øko kaffe og te-buffet. Prisen er 98 kroner per person. Alt kan købes som take-away.

Green Vibe Burger

De ældre har overrasket

Konceptet er skabt med fokus på bæredygtighed og kvalitet. Det gælder både for den mad, der serveres for kunderne og i indretningen af restauranten. Vi vil gerne bruges både som restaurant for familier og som diner for de unge i Odder. Det er kommet bag på os, at en stor del af vores kunder er + 60 år, så det er en glædelig overraskelse, at den målgruppe også har taget godt imod os.

Fem år er lig med fem “burger” restauranter

De ambitiøse iværksættere fra Green Vibe Burger er i gang med at kigge efter attraktive placeringer andre steder i landet. Målet er, at de inden for de næste fem år vil have mindst fem lignende restauranter rundt i Danmark. Strategien er at placere dem på steder med stor kundegennemstrømning, a la det de har gjort i Odder. ”Allerede nu kan vi se, at vores diner-koncept holder. Danskerne vil gerne spise burgere, især hvis de er lavet fra bunden og med gode lokale råvarer. Det er burgere, som kan spises med god samvittighed,” understreger Jesper Ambrosius Østergaard. En foodtruck er også under ombygning. Den er snart klar til at rykke ud til forskellige typer arrangementer, herunder diverse festivaler, private fester og så videre. Der er allerede en del arrangementer i kalenderen.

 

Green Vibe Burger

Nørregade 6
8300 Odder
Website: 
Åbningstider: Tirsdag til fredag fra 11.00-21.00
Lørdag og søndag fra 10.00-21.00

 

Del artikel

Andre læser også