//Tjek Motion

Håndboldklub i midtbyen: Mangler alligevel herrespillere

Til trods for en central beliggenhed i Aarhus, så mangler håndboldklubben ASA desperat herrespillere – så slemt, at de risikerer at må lukke et hold. Vil du spille med?, spørger de.

 

Den gamle traditionsklub ASA, som holder til ved Svømmestadionet, er i problemer på herresiden. En række omstændigheder har gjort, at klubbens herreafdeling , som består af et jyllandsserie- og serie 3-hold, er i en kritisk tilstand. Kommer der ikke snart flere spillere, så risikerer klubben at lukke et af sine to herrehold.

Foto: Emil Flöche Henriksen

 

”Vi har været uheldige med, at en del stamspillere er flyttet ud af byen – oveni i det er vores træner gennem de sidste tre år stoppet – det har gjort, at vi nu finder os i en træls og på grænsen til desperat situation,” fortæller Lars Alnor, der er herrespiller og medlem af bestyrelsen i klubben.

 

Kom og spil håndbold i ASA

Den store frygt er, at klubben må lukke det ene herrehold. Derfor forsøger alle klubbens spillere i øjeblikket at finde folk i Aarhus, der vil prøve håndbold i ASA.

 

”Har du lyst til at spille håndbold, så skal du i den grad komme og træne med i ASA,” fortæller Lars Lykke Alnor og tilføjer, at der er plads til alle niveauer i klubben.

 

”Vi har haft spillere, der ikke har spillet håndbold siden ungdomsårene, og så har vi spillere, der har snuset til divisionerne. Ingen er altså for dårlige eller for gode til at være en del af ASA.”

Foto: Emil Flöche Henriksen

 

Klubben har et hold i Jyllandsserien og Serie 3. ASA holder til i svømmestadionet på F. Vestergaards Gade 5, 8000 Aarhus. I lige uger træner de tirsdag 21:30-23:00 og torsdag 18:30-20:00. I ulige uger er det tirsdag 20:00 – 21:30 og torsdag 18:30.

 

”Kom endelig og træn med og se, om det er noget – du skal bare møde op. Og du skal ikke betale kontingent før, du har besluttet dig for, om du vil spille for klubben,” fastslår Lars Lykke Alnor og fortæller hvordan, han startede i ASA: ”Jeg startede uden at kende en eneste i klubben. Og jeg kunne hurtigt konstatere, at det her var i den grad en klub, jeg følte mig velkommen i. Det kendetegner bare ASA, at du bliver taget godt mod.”

 

En øl efter træning er der også plads til

Der er højt til loftet i ASA, fortæller Lars Lykke Alnor, og uddyber: ”En øl og en god gang herresnak sker altid efter træning. Mange af os er også blevet venner uden for klubben, og vi har stor vægt på det sociale i ASA.”

Foto: Emil Flöche Henriksen

 

”Vi holder også tre årlige fester med de fire damehold i klubben – og så er der naturligvis bødekassefesten, når sæsonen er ovre.”

 

Vil du genre være en del af ASA? Så kan du følge med på deres Facebook-gruppe her, hvor der bliver lavet Facebook-events til træningerne hver uge, som du også kan tilmelde dig. Klubben har også en hjemmeside, du kan besøge HER.

 

 

Tjek Motion Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev