//Nyheder

Spil kryds-og-bolle under vand: Havsvømmebane melder klar til brug

Hvis du har lyst til at afprøve din svømmeform eller at udfordre dig selv i vand, så er der rigtig gode muligheder ved den smukke Fuglsø Strand i Nationalpark Mols Bjerge.

 

Her har nationalparkguiderne netop udlagt en havsvømmebane. Under havoverfladen ligger der endvidere en række undervandsredskaber beregnet til at træne fridykning. Undervandsbanen er velegnet til snorkeldykkere, der gerne vil øve sig.

 

I de seneste år er havsvømning blevet meget populært. Et par forklaringer på det kan være, at havsvømning både er sundt og giver anderledes sanseindtryk.

 

Tidstagning fra platform

Havsvømmebanen ud for Fuglsø Strand har en længde på 300 meter. Banen er anlagt i en stor firkant, og der er en flåde til start og tidstagning. Det giver mulighed for virkelig at teste sig selv – eller bare at nyde at svømme i havet.

 

Det er skønt at havsvømme en tidlig morgen i morgenlyset på den østvendte strand, men også på en varm dag eller i lyset fra solen, der er ved at gå ned.

 

Spil kryds-og-bolle under vand

Under bøjerne tættest mod land ligger de forskellige redskaber under vandet til træning af fridykning og snorkeldyk. Der er bl.a. røret, der er den store test, hvor man svømmer gennem en snæver fire lang kanal.  

 

Man kan også træne balance, afbalancering, vejrtrækning og bevægelse under vandet – og så kan man få sig et spil kryds-og-bolle på fire meter vand. 

 

Fakta

  • Fuglsø Strand ligger for enden af Fuglsøvig Strandvej, 8420 Knebel
  • Strandbunden er varieret med sandpletter, sten og tang
  • Stranden ligger i læ bag en skrænt
  • Der er toiletfaciliteter

 

 

 

Nyheder Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev