Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

HØSTDAG den 14. august – “Livet på Landet” med historisk dyrskue

Af anders@sommersangdigital.dk

Snurrende maskiner, flotte husdyr, lækre produkter og masser af aktiviteter for alle. Livet på Landet er både et flot historisk dyrskue og en spændende oplevelse at se det store markarbejde, når høsten skal sikkert i hus. Der er noget for hele familien hele dagen. Det er søndag den 14. august kl. 10-16 der er HØSTDAG.

 

Historisk dyrskue

Ligesom til det første danske dyrskue, der blev afholdt i Randers i 1810, præsenteres de gamle danske husdyr til det historiske dyrskue. Der er stadig fire historiske dyrskuer i Jylland og Dansk Landbrugsmuseum afholder hvert år det ene i august. Her kan du stå ansigt til ansigt med vores levende kulturarv, når både kvæg, heste, får, geder og fjerkræ flot bliver præsenteret i opvisningsringen.

 

Høsten skal i hus

Hvad enten du er til de maskinelle eller levende hestekræfter, så er der masser af historiske maskiner, der arbejder i marken og på tærskepladsen til høstdagen. Selvbindere og tærskeværker kører hele dagen og sikrer sammen med museets mange frivillige karle, at høsten kommer godt og sikkert i hus. Har du lyst til at prøve at tærske med plejl, hjælper karlene gerne med tips – det kræver nemlig både øvelse og kræfter at tærske kornet med plejlen.

 

“Local cooking school for everyone”

Den åbne køkkenskole er for alle, som har interesse i en hurtig appetitvækker og som gerne vil arbejde med nemme opskrifter med basis i lokale råvarer. Kom med i køkkenet og lav din egen lækre pie ud fra de historiske opskrifter, som kokken har tolket i et nutidigt perspektiv. Solidt plantet i køkkenet står en af Danmarks anderkendte kokke, Per Mandrup, med et erfaringsgrundlag fra sine 10 år som Teammanager for Culinary Team of Denmark, 26 år som overdommer i Årets KOK, Culinary World Cup og Olympic Culinary Games. Han er klar til at hjælpe med alle udfordringerne i køkkenet og til en lille snak omkring tips og tricks fra kokkeverdenen.

 

Gør en god handel

Skal der købes et minde med hjem fra dagen, er der rig mulighed for at gøre en god handel i torveboderne eller på markedspladsen, hvor blandt andet Høbjerg Gartneri og Gårdbutik, Hyllegård Most og Nordisk Bryghus præsenterer deres produkter. Museets mange laug er også at finde på pladsen, og de er som altid klar til at fortælle om deres arbejde og produkter. Den glade høststemning bliver blandt andet leveret af Thorsager og Omegns Folkedansere, når de sammen med deres spillemænd laver opvisninger to gange i løbet af dagen.

 

Med det historiske dyrskue og høstarbejdet i marken er der lagt op til en skøn familieoplevelse på Dansk Landbrugsmuseum søndag den 14. august.

 

Se mere om Dansk Landbrugsmuseum her:

 

Del artikel

Andre læser også