Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvem sagde 41°, Tickets og Pakta? – Hjem til Aarhus og S’vinbar

Af Jan L. Pedersen

Onsdag den 18. marts klokken 19.00 afholder Sussie Villarico sakesmagning hos S’vinbar her i Aarhus. I 2011 startede hun først i tjener-lære på 41° og har siden hen arbejdet som tjener på både Tickets og Pakta. Sussie Villarico har tidligere været i lære som tjener under Sabina Drachmann Sunne (nuværende ejer af S’vinbar), mens hun var på Restaurant ET.

 

De forskellige sake, der bliver serveret denne aften, har Sussie Villarico selv haft med fra London. Under smagningen vil jeg i alt præsentere 5 meget forskellige saketyper samt lave et oplæg om, hvad sake egentlig er for en størrelse, hvordan det produceres samt dens meget interessante anvendelighed og egenskaber i kombination med mad. Sake er blevet spået en stor fremtid på vinkortene på toprestauranterne rundt omkring i verden i løbet af de næste par år og har allerede gjort sit indtog på restauranter som bl.a. The Fat Duck, Noma (Japan), Le Chateaubriand og Jöel Robuchon.

 

Et liv på stjernerestauranter

Sussie Villarico og Sebastian Mazzola har gang i et fælles projekt kaldet Cooking in Motion. Hun er født og opvokset her i Aarhus, men flyttede for små tre år siden til Spanien eller nærmer Barcelona. Her mødte hun sin partner, Sebastian Mazzola, som oprindelig kommer fra Argentina, men har boet i Barcelona de sidste syv år. Han har arbejdet i kortere perioder på NIMB, og også været forbi AOC, Geranium og Noma.

Sussie Villarico og Sebastian Mazzola_

Det ambitiøse par arbejdede begge for Ferran og Albert Adriá (bedre kendt som brødrene bag den legendariske elBulli) på deres restauranter i Barcelona, som de løbende har åbnet efter lukningen af elBulli i 2011. Sebastian Mazzola var igennem to år brødrenes ”creative director” og stod for at kreere nye retter og menuer for henholdsvis 41°, Tickets og Pakta (alle restauranter har 1 Michelin stjerne).

Hele verden som arbejdsplads

I slutningen af 2013 besluttede de at søge nye udfordringer og startede deres eget firma, Cooking in Motion, – et projekt, der kombinerer de ting, de holder allermest af: ”passion for cooking, love for sharing and desire to explore the world”. Sidste år besøgte og arbejdede de i 10 forskellige lande rundt omkring i verden, herunder Mexico, Peru, Rusland, Japan, Tyskland, Belgien, Frankrig, Norge, Danmark samt Spanien.

På gæsternes opfordring

Firmaet, Cooking in Motion, blev skabt på en idé makkerparret fik, mens de arbejdede på Pakta i 2013. Sebastian Mazzola er en ekstrem kreativ kok, og efter han arbejdede intensivt hos Albert Adriá, var han begyndt at føle en trang til at prøve noget nyt og søgte ny inspiration. Respekt, især når man arbejder sammen med verdens mest innovative kokke.

Sebastian Mazzola_

Inspirationen og opfordringen kom, da makkerparret arbejdede på Pakta. Her var der en del af gæsterne, som nævnte, at hvis de nogen siden kom forbi deres land/by, så ville det være spændende at lave en event, hvor lokale gæster kunne få en unik mulighed for at smage noget af verdens mest innovative mad.

Naturligt nok, så gemte de alle de visitkort, makkerparret havde modtaget, og en dag satte de sig ned og begyndte at skrive deres planer ned. På kort tid sad de pludselig med invitationer til Peru, Mexico, Norge, Tyskland og Belgien, og på det grundlag besluttede de sig for at tage springet og blive selvstændige

Sake kan noget, vin ikke kan

I forhold til sake, så blev makkerparret introduceret til det, mens de lavede prøvesmagninger til drikkekortet til Pakta i Barcelona, umiddelbart inden åbningen. Det var ”kærlighed ved først blik/sip” for dem begge. Sebastian Mazzola elsker at lave Nikkei (japansk-peruviansk), og de fandt hurtigt ud af, at sake er et fantastisk match til den slags mad.

 

Hvor mange vine ofte har svært ved at matche soya, syre (citrus/lime) og chili, som jo er nogle af grundingredienserne i Nikkei, så klarer sake disse ”udfordringer” med bravour. Det er en anden oplevelse at drikke sake til maden end vin. Sake ”forstyrrer” sjældent maden i forhold til vin (tag ikke fejl, både Sussie Villarico og Sebastian Mazzola er også rigtig glade for vin). Det er lavere på syre, ingen tanniner og har et højere indhold af umami.

 

Vild med Japan

Desuden synes parret, at det er et vildt spændende produkt. De elsker Japan og beundrer den japanske mentalitet (de sætter en stor ære i det, de gør og forsøger konstant at forbedre sig). Et godt eksempel er filmen ”Jiro dreams of Sushi”. Da de var på inspirationstur til Japan sidste forår, besøgte de flere sake kuras (bryggerier), hvor de fik lov at se produktionen og smage på en masse spændende og forskellige sake.

 

Smagningen finder sted på følgende adresse:

 

S´Vinbar

Klostergade 62

+45 72 20 66 20

welcome@svinbar.dk

Hjemmeside

 

Der er et begrænset antal på i alt 15 pladser til smagningen.

 

 

Sussie Villarico

Del artikel

Andre læser også