Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

IVS’erne bliver lagt i graven og omdannet til ApS’er i 2020

Af anders@sommersangdigital.dk

Dette indhold er sponsoreret

 

Fra 1. Januar 2014 var det muligt at oprette IVS’et. Det såkaldet iværksætterselskab, der på mange måder mindede om ApS, som virksomhedsform med den lille detalje, at det kun krævede én krone i opstartskapital. I starten af 2019 blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om et forlig, som endegyldig lagde IVS’erne i graven. På baggrund af en analyse fra 2018, der evaluerede IVS’erne har man truffet beslutningen om, at alle IVS’er skal omdannes til ApS’er indenfor den nærmeste fremtid. Det sker på baggrund af, at IVS øger risikoen for svig hos virksomhederne, og det er altså netop dette, som partierne bag forliget ønsker at stoppe. Derfor skal man nu – i tilfælde af, at man ejer et iværksætterselskab – omdanne sit IVS til et Anpartsselskab. I denne artikel kigger vi derfor på, hvordan de nye regler bliver implementeret. Vi ser på, hvorfor IVS måske alligevel ikke var den bedste måde at hjælpe iværksættere på, og hvordan kapitalkravene for omdannelse eller stiftelse af ApS bliver til. Læs med og bliv klogere på ændringerne her.

 

Slut med Iværksætterselskabet (IVS) – men ikke slut med iværksættere

I februar 2019 blev Venstre, Liberal Alliance, Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti enige om en aftale, der afsluttede en æraen for et kapitel i dansk erhvervshistorie. Aftalen indebar nemlig, at IVS’et som virksomhedform hørte op med at eksistere. Det skulle ikke længere være muligt at oprette et IVS, og de eksisterende IVS’er skulle indenfor en periode omdannes til ApS’er. En analyse af virksomhedsformen fastslog nemlig, at det ikke som sådan hjalp iværksætter med at komme igang, da det alligevel krævede en større startkapital at starte sin virksomhed. Tværtimod var IVS’et bare med til at øge risikoen for, at flere begik svig, da man brugte de tekniske fordele som IVS’et havde med begrænset hæftelse. Derfor blev man enige om, istedet at lempe stiftelseskravet for kapital for ApS’erne.

 

ApS bliver sat ned til 40.000 kr. i stedet for

For forliget indebar nemlig også, at man istedet for at kunne oprette et IVS med 1 kr. i stiftelseskapital nu, kan stifte et ApS for 40.000. Dette er mere end en halvering siden 2014, hvor kravet for at stifte et anpartsselskab var 80.000. Det er regeringens håb, at man med denne ændring af reglerne får flere reelle, hårdtarbejdende virksomheder, og færre af svindlerne, der misbrugte IVS’et som selskabsform. 

 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også