//Café, Nyheder

Kendt café på Klostertorvet: Sur smiley, bøde og tankevækkende mange fejl

Den kendte Café Smagløs, som er et af ikonerne i Aarhus, er kommet i modvind. De har ikke styr på de mest almindelige regler ifølge seneste kontrolrapport. Det er ikke betryggende, at dem, som laver noget, vi andre skal spise, ikke følger de gældende regler. 

 

Den 4. november 2019 var der kontrol hos Café Smagløs. Og her må man gå ud fra, at der ikke var de store klapsalver over caféens måde, at følge de regler alle caféer og restauranter skal efterleve. Der kom en mindre stil ud af besøget. 

 

Fødevarestyrelsens kontrollanter skrev blandt andet følgende i deres kontrolrapport:

 

Følgende er konstateret: Der er med kalibreret termometer målt 11 grader i skiveskåret rullepølse samt 7,8 i hel skinke. Der er målt en opbevaringstemperatur på 9,8 grader. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Den stod på 5 grader i morges. Indskærpelse medfører gebyrbelagt opfølgende kontrol.

 

Følgende er konstateret: Der er ingen dokumentation for varemodtagelse, varmebehandling eller nedkøling. Virksomheden havde lige tilberedt kødsovs som han skulle have kølet ned til senere tilberedning. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Det havde han ikke lige fået at vide.

 

Følgende er konstateret: Der ligger gamle fødevarer på gulvet i baren og gulvet er snavset. Isterningmaskinen har gullige belægninger indvendig omkring gardinerne. I køkkenet under inventar ligger der gamle fødevarer og olie fra frituren og på slanger ved væggen sidder der skidt. Øverst indvendig i skuffekøler er der ikke tilstrækkeligt renholdt. I vindueskarmen bag produktionsbord ligger der kabeldåser og ledninger som ikke er rene. Dørkarmen ud til har sorte belægninger. Der er foretaget billede dokumentation. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Det kunne han godt se der skulle gøres noget ved. Indskærpelse medfører gebyrbelagt opfølgende kontrol. 

 

Manglende oplysning

Døren ned til kælderen hvor der opbevares drikkevarer og fadølsanlæg stod også åben. Der er vejledt om sikring mod skadegører ned til dette lager på sidste kontrolbesøg. Virksomheden havde følgende bemærkninger, hun var bleven oplyst om at der ikke måtte være fødevare i kælderen da hun startede. Billede dokumentation er medtaget, skrev kontrollanterne i rapporten. 

 

Du kan læse hele kontrolrapporten her:

 

 

 

 

Café Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev