//Restaurant

Bag byggerodet i Vestergade 47: Københavnsk michelin-restaurant kommer til Aarhus

Måske har du lagt mærke til byggerodet ved Vestergade 47, som tidligere husede SOTA og senest INDO. Nu kan vi endelig løfte sløret for, hvad det er, der sker inde bag byggerodet. Vestergade 47 bliver nemlig der, hvor den anerkendte thairestaurant Kiin Kiin åbner deres første restaurant i Aarhus. I længere tid har folkene bag Kiin Kiin været ved at gøre deres nye restaurant klar. Det er altså en af Københavns helt store spillere, der nu endelig kommer til Aarhus.

 

Vi har taget os en lille snak med manden bag Kiin Kiin, Henrik Yde, om hvad det er, aarhusianerne kan forvente.

 

Priser hvor alle kan være med

Restauranten kommer til at hedde Kiin Kiin Aarhus og kommer både til at have en restaurant og muligheden for at købe take-away. Henrik Yde understreger fra start af, at det ikke er en ny michelin-restaurant man kommer til at lave i Aarhus. I stedet er ambitionen en helt anden.

”Vi kommer ikke over og laver en ny michelin-restaurant. Vi kommer over med en bred pakke, hvor alle kan være med. Det der adskiller os fra mange andre asiatiske restauranter er, at vi laver alt vores mad fra bunden, og det gør det til en helt anden oplevelse at spise ved os.” siger Henrik Yde.

 

Der bliver altså fokus på asiatisk madlavning fra bunden med lækre råvarer til priser, hvor de fleste kan være med. Det vil sige, at hovedretterne kommer til at koste omkring 125 kr., som er en yders fornuftig pris.

 

Kiin Kiin greatest

Hos Kiin Kiin Aarhus er menukortet en Kiin Kiin greatests hits, hvor man kan få noget af det allerbedste, som restauranterne i København kan tilbyde.

 

 ”Vi har samlet 24 retter, som er vores greatest hits fra det vi kalder Kiin Kiin street. Blandt andet kommer man til at kunne smage vores meget populære røde karry, som vi ikke havde sluppet afsted med, ikke at tage med. Så laver vi blandt andet bao, som vi har udviklet på Kiin Kiin Bao Bao, som er dampede luftige boller med forskelligt fyldt. Og så tager vi vores nye klassiker med, som er en gul krabbekarry, der er så afhængighedsskabende, at man får lyst til at besøge os hver dag.” fortæller Henrik Yde.

 

 

Hyggelige spisesenge og en dejlig gårdhave

Det er ikke kun de velkendte retter, som Kiin Kiin tager med sig til Aarhus. Således kommer der også til at være en helt særlig måde, man kan få lov til at spise på.

 

”Vi tager vores berømte spisesenge med over, hvor man smider skoene og læner sig tilbage, hvis man fx skal have en romantisk aften”

En del af ombygningen har blandt andet været, at Kiin Kiin Aarhus kommer til at have en rigtig hyggelig gårdhave med plads til 40 spisende. Her kan man så slå sig løs i kortets mange lækre retter.

 

Mulighed for take-away

Hos Kiin Kiins restauranter i København er det ikke kun muligt at spise på selve restauranterne. Således er take-away en stor del af Kiin Kiins koncept.

 

”Et af de bærende elementer er vores berømte bagdør, hvor vi serverer mad ud af huset. Den er vigtig for os, fordi alle de råvarer vi køber, de skal være ude af huset inden for 24 timer.” fortæller Henrik Yde. Ideen er altså, at råvarerne skal være så friske, at de kun har været på restauranten i 24 timer, inden forbrugeren har sat tænderne i dem. Denne mulighed får aarhusianerne også, da det vil være muligt at købe lækker take-away hele ugen igennem. 

 

”Vi vil gerne peppe mandag, tirsdag og onsdag lidt op, så de dage bliver lidt sjovere i Aarhus. Aarhus er enorm levende fredag og lørdag, men vi vil gerne give folk muligheden for at få lækker take-away de andre dage eller de kan komme ind og besøge os.”

 

 

Åbningen kommer til september

Henrik Yde fortæller, at Kiin Kiin Aarhus åbner i september, men at man, allerede under Aarhus Festuge, kan få en forsmag på, hvad restauranten har at tilbyde. Her åbner man nemlig en pop-up restaurant i Ridehuset. En ting er sikkert, vi glæder os helt vildt til, at Kiin Kiin Aarhus åbner. Følg med her på Aarhus Update, hvor vi forhåbentligt kan præsentere menuen, når Kiin Kiin Aarhus er tættere på åbningen.

 

 

 

Restaurant Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev