Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Knud Kjellerup på Varna: Mød den aarhusianske vinmager i Bourgogne

Af Jan L. Pedersen

Lørdag den 2. november klokken 18.30 er der en unik mulighed for at møde den aarhusianske winemarker Knud Kjellerup. 

Palle Enevoldsen, som er chefen og køkkenchef på Varna Palæet, og Knud Kjellerup har været vinvenner i mere end 30 år. Det gør helt sikkert ikke oplevelsen mindre. 

På slap line

Det bliver en speciel vinsmagning, hvor Knud Kjellerup har sat vine til Palle Enevoldsen klassiske franske køkken. Palle Enevoldsen laver en forrygende efterårsmenu fra sit køkken som matcher de bedste vine fra Knud Kjellerups marker i Côte Chalonnaise. Bourgognevinene kommenteres af Knud Kjellerup og maden af Palle Enevoldsen. 

Knud Kjellerup startede Østjysk vinforsyning tilbage i 1976 som han havde frem til 2002. I 1993 overtog han Maison Albert Sounit og i 2005 kunne han tilføje Domaine Bernollin til sin portfolio. Udover det så køber Knud Kjellerup og en del druer hos andre vinbønder i Bourgogne.

Knud Kjellerup driver 16,6 ha vinmarker i dag. Alt er høstet i hånden. Så der er brug for rigtig mange plukkere. Holdet bliver besat af halv franske og halv venner og bekendte fra Danmark.

Glæd dig til en personlig og eksklusiv aften på Varna Palæet

Menu & vine

Crémant  de Bourgogne & en række lækre snacks

“Blanc de Noirs” Brut – “Grande Cuvée 2014”

Maison Albert Sounit

*****

Jomfruhummertatar med estragon, avokado & caviar

2017 Bourgogne Blanc “Sous La Roche”, Domaine Bernollin

*****

Helleflynder med grønkål aspargesjordskokker & trøffel

2016 Rully Blanc “Les Saint Jacques”Maison Albert Sounit

*****

Hummerragout med blæksprutte, hokkaido græskar & piment d´Espelette

2015 Montagny 1. Cru “Vignes de 1928”, Domaine Bernollin

*****

Lammekrone med sprød brissel & Karl Johansvampe

2017  Mercurey Rouge 1. Cru  “Clos de Montaigus” MGN Maison Albert Sounit

*****

Dådyrmadaillon med kastanier & tyttebær/pebersauce

2015  Mercurey Rouge Vielle Vigne, Maison Albert Sounit

*****

Clara Friis pærer med vanille & hvid chokolade

Crémant de Bourgogne  “Cuvée Prestige” Demi Sec, Maison Albert Sounit

*****

Kaffe & sødt

*****

 Prisen er 1.395 kroner per person.

Restaurant Varna

Marselisborg Skov, Ørneredevej 3
8000 Aarhus C
Telefon +45 86 14 04 00
Mail: info@varna.dk
www.varna.dk 

Knud Kjellerup på Varna: Mød den aarhusianske vinmager i Bourgogne

Knud Kjellerup på Varna: Mød den aarhusianske vinmager i Bourgogne

Del artikel

Andre læser også