//Restaurant

KOLO i Latinerkvarteret: Ny restaurant med naturvin på haner, og fladbrød som vi ikke har set før

Så er der nyt fra Guldsmedgade. Godt nyt. Endelig kommer der noget til Aarhus, som vi ikke har set før. Det er ikke hver dag, det sker. Men den 4. januar åbner KOLO i nummer 32. Her er den fedeste idé blevet til en realitet. Eller rettere, snart får vi den at se og kan opleve den fysisk.

 

Lokalerne har fået den store tur

KOLO kommer til at ligge i de lokaler, som Krofatters Mad- og Ølbar havde til huse i, før de gik konkurs og lukkede. Inventaret er røget ud, og der har været en gennemgribende renovering. Nye arkitekttegnede møbler er rykket ind, og stilen er cool, og svær at sætte i bås. Men det er heller ikke meningen. Folkene bag KOLO er sig selv, og går deres egne veje, hvilket også afspejles i lokalerne.

 

Highlights om KOLO:

  • Der bliver 70 siddepladser i lokalerne
  • Naturvin og økologisk vin på haner – KOLO importerer alt deres vin selv
  • Hjemmebrygget sur cider og øl – også på haner
  • Grøn indretning med masser af planter
  • Køkkenet har åbent til klokken 01.00
  • Maden bliver innovativ, og fladbrødet bliver omdrejningspunktet
  • Råvarerne bliver lokale og bæredygtige
  • Økologiske cocktails
  • Livemusik og DJ’s
  • Målet er at skabe den stemning, som typisk er i en kolonihave
  • Åbner klokken 16.00 tirsdag til lørdag. Lukker sent.
  • Der er reception fredag den 4. januar klokken 16.00

 

Stemning som i en dansk kolonihave

Navnet KOLO er resultatet af en brainstorming. Det er folkene bag Spiselauget, Pica Pica og MasVino, som har allieret sig med to unge iværksættere, som også står bag KOLO. Så det er ikke uerfarne iværksættere, som er bag. Derfor er der også tænkt og researchet en del over tingene. Navnet udspringer af kolonihave, og alt det gode som findes der. Det er blandt andet god kaffe, cocktails, lokalt og frisklavet mad, vin som er let at drikke, dansk humor, et fristed hvor der er helle, masser af grønne planter, friske krydderurter, man hilser og snakker med hinanden – med andre ord et åndehul, hvor det er legalt at slappe af. Det er ukompliceret og hyggeligt, akkurat som følelsen er i en kolonihave.

 

Hvor langt kan man gå med et fladbrød?

Et nyt koncept, som vi ikke har set før. Le Bap i London har om nogen sat fladbrød ind i en ny og ufattelig velsmagende kontekst. De nyfortolker de årtusinde gamle brød med alt fra andelever og til – hvor langt kan man gå med et fladbrød. Her er tale om alle elementerne i fine-dining, bare lavet på og til et fladbrød. Brødet hos KOLO har taget halvanden måned at udvikle. Deres KOLO-kebabs bliver med blandt andet kålrabi, andehjerter, fermenterede grøntsager, frisk fisk, confiteret kylling, hjemmelavet paneer, miso-glaseret porre, vildt mix af croquetter, lam, gris og alle de lokale grøntsager, som kan opdrives. Her er en smagsprøve på menukortet her:

KOLO bliver med andre ord en ambitiøs restaurant med et menukort, som vi ikke har set i Aarhus før.

 

Vin på haner – det nye sort

I de fleste større byer er der vin på haner. Fuldstændig som vi ser det med fadøl. Det kommer nu også til Aarhus. Og inden der går buffet i den, så skal det siges, at det er vin af god kvalitet fra små udvalgte vinbønder. Det er en fejl at tro, at god vin kun kommer på flasker. Det var i gamle dage, det var sådan. I dag er det både miljøvenligt, billigere og ikke mindst mere bæredygtigt at få vin i større beholdere.

Der bliver i alt 10 haner hos KOLO. Syv haner med både rød-, hvid-, rosé, bobler og orangevin. Resten med øl og sur lokalbrygget cider fra Godsbanen, som ejerne selv producerer. Hvis du insisterer på at drikke vin fra flaske, så er der et vinkort ved siden af, og der er også vin på flaske. Men der er ingen tvivl om, at den nye vin-generation tænker anderledes, og laver god, ung vin, som er godt for miljøet.

 

Hver weekend er der DJ eller Liveapps. Musikken er lidt højere end i en normal restaurant, bare så det er på plads

 

KOLO er ikke klar med en website endnu, men du kan følge dem på Facebook her:

 

 

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet