Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lagkagehuset: Så er der gratis kaffe – og en generel opgradering af kaffen

Af anders@sommersangdigital.dk

Mandag den 10. december giver Lagkagehuset gratis morgenkaffe. Grunden er, at de fejrer deres nye kaffebønner og giver kaffeoplevelsen et løft op.  

 

Allerede for 10 år siden omfavnede Lagkagehuset som den første bagerkæde hele espresso- og cafékulturen, og nu tager vi yderligere et par trin op ad kvalitets-trappen ved investering i et af Englands førende risterier, Modern Standard og åbning af risteri i Danmark.

 

Fra mandag 10. december kan danskerne smage de nye bønner, og vi giver valgfri kaffe til alle frem til kl. 10. Alle skal se, smage og opleve, at vi gør os umage med kaffen, og vores kaffemestre i hver eneste Lagkagehuset i Danmark har været på træningslejr for at sikre, at kaffen ved servering giver gæsterne smil på læben.

 

Når du drikker kaffe fra Modern Standard i Lagkagehuset, drikker du Specialty Coffee, der dækker over kaffe af særlig høj kvalitet, og et indgående kendskab til hvilken farm bønnen kommer fra, og hvordan den er blevet behandlet i alle led i kaffens rejse. Vores kaffe er brygget på arabicabønner fra Brasilien og Colombia, og er etisk handlet direkte mellem risteri og kaffefarm, hvilket indebærer at kaffefarmen er betalt 30 % over Fair Trade prisen.

 

De nye bønner i Lagkagehuset

Filterkaffe fra Colombia 

Lagkagehusets colombianske filterkaffe er fyldig og har en afbalanceret sødme, med noter af karamel. Kaffen er brygget på arabicabønner fra farmen El Porvenir, der breder sig over områderne La Castilla og Pitalito i regionen Huila.

 

Espresso fra Colombia og Brasilien 

Lagkagehusets espressoblend består af 30% bønner fra samme farm El Porvenir i Colombia og 70% bønner fra farmen Santa Luzia, der ligger i området Sul de Minas, Minas Gerais i Brasilien.  Således kombinerer vi fylden fra den brasilianske bønne med kompleksiteten fra den colombianske bønne. Det giver en fyldig, rund og afbalanceret espresso med noter af chokolade og karamel.

Lagkagehusets baristamesterskab 

Hvert år afholder Lagkagehuse et baristamesterskab, hvor deres baristaer dyster i disciplinerne Cupping, Latte Art og Signaturdrik. Hovedpræmien er en kafferejse, og tidligere har vinderen besøgt kaffefarmen i Colombia. Dette års vindere skal en tur til New York, hvor Specialty Coffee kulturen i høj grad bliver dyrket.

 

Se alle Lagkagehusene i Danmark her: 

 

 

Del artikel

Andre læser også