//Shopping Aarhus

Latinerkvarteret: Butik med luksusgenbrug er åbnet i mikroskopisk lokale

Jeanette Petersen har åbnet Collect Vintage i Graven 20 i Aarhus C

 

Tøj, genbrug og velgørenhed går hånd i hånd i den nye luksusgenbrugs-butik, der netop er åbnet i Graven 20 i Aarhus.

 

Bag konceptet står 40-årige Jeanette Petersen, der har valgt at døbe den lille bitte butik på kun 10 kvadratmeter for Collect Vintage.

 

Hun sælger tøj, som man kan indlevere hos hende, men det skal passe ind i stilen. Konceptet er, at hvis en kjole koster 1.000 kroner, så tager hun 500 kroner, og kunden, der har indleveret kjolen, får 500 kroner. Af hver af de 500 kroner giver hun halvanden procent til ‘Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade’, så der altså går tre procent til det.

“Jeg har været i modebranchen tidligere, og jeg har arbejdet for Børne Hjernecancer Fonden, og jeg kan rigtig godt lide begge dele. Jeg vil gerne integrere det sociale ansvar lokalt, og mit hjerte brænder for, at børn skal have det godt. Mere end hver femte elev i 9. klasse har gjort skade på sig selv, og jeg vil gerne hjælpe. Jeg kan ikke komme med en halv million, men jeg kan komme med lidt og så noget opmærksomhed, og jeg ved, at det hjælper og gør en forskel,” siger Jeanette Petersen, der for to år siden vendte hjem til Jylland efter 18 år i København.

 

I Aarhus’ nok mindste butikslokale på kun 10 kvadratmeter har Jeanette Petersen åbnet luksusgenbrug. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Ved at indlevere sit tøj i Aarhus’ nok mindste butik, kommer man automatisk til at bidrage til et godt formål.

 

Et brand i butikken

I det mikroskopiske lokale er der ikke plads til ret mange varer på hylderne. Og det er sådan, hun ønsker det her i begyndelsen. Hun er nødt til at starte fra bunden og arbejde sig op til noget større, som hun siger. Det er vigtigt for Jeanette Petersen, at de varer, der er på hylderne, er lækre og af en særlig kvalitet og mærke.

 

“Jeg kunne godt tænke mig, at tøjet er meget skarpt. Hvis man går ind i en Hugo Boss-forretning, så ved man, hvad man kommer efter. Jeg kunne godt tænke mig lidt det samme her – at det bliver et brand i sig selv, men at det er genbrug,” siger Jeanette Petersen, der derfor også vælger skarpt ud i det tøj, kunderne gerne vil have hende til at sælge.

 

Tøjet på de to stativer i butikken er kvindetøj, og så er det planen, at der skal børnetøj ind også. Indtil videre er der lidt børnesko, ligesom der også er både sko, tasker og tørklæder til kvinderne.

Det er kun et par uger siden, hun slog dørene op til den lille biks, og allerede nu er der mange, der gerne vil af med deres tøj, ligesom der også er mange, der har været forbi for at købe.

 

Vil gøre en forskel

Indtil videre tør hun ikke sætte noget mål for, hvor mange penge hun kan sende i ‘Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskades’ retning.

 

“Jeg vil gerne give en halv million, men det kan jeg nok ikke. Jeg ved dog, at hvis jeg kommer med 15.000 kroner, så har jeg gjort en forskel. Hvis jeg bare kan være årsag til, at der er en ung, der rækker ud efter hjælp i foreningen, så har jeg opnået det, jeg ville,” fortæller hun.

 

Foruden den sociale forskel, hun gør, så har hun et mål om at få en partner i København, som kan åbne en tilsvarende forretning der. På den måde kan hun komme bredere ud og ramme flere mennesker. Hun sælger nemlig også fra sin Instagram-profil, og på den måde har man mulighed for at prøve tøjet enten i København eller Aarhus.

Selv om hendes butik ligger inde i gården ved La Cabra, frygter hun ikke, at kunderne overser hende.

 

“Jeg har arbejdet i en gård i København, og der kom kunderne. De skal nok finde verdens mindste butik i verdens mindste hus,” siger Jeanette Petersen med et stort smil.

 

Hun har åbent i Collect Vintage onsdag-fredag klokken 11-15 og lørdag klokken 10-14.

 

Shopping Aarhus Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev