Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mad Vin Hjem – vær gæst i dit eget hjem

Af Line Ingwar Karlsen

Hvem drømmer ikke om at få sin egen kok? Sådan en, som har fuldstændig styr på det hele til den perfekte middag. Det gør de fleste nok. Begrebet Private Dining er hot for tiden, og flere og flere vælger at holde sin fest eller selskab derhjemme. Du kan få mad, som du får på de gode restauranter, frisklavet i dit eget køkken. Glem alt om indkøb, service, borddækning, servering, vin og vinmatch, oprydning og opvask og så videre. Det lyder tiltalende. Hvor mange af os ønsker ikke at være tilstede sammen med vores gæster, frem for at være i køkkenet? Jeg kender ingen, eller ganske få som ikke gør. Og i en tid, hvor tilstedeværelse er det nye sort, så er det ikke særlig in at være fraværende.

 

Næsten alle kokke er jo optaget fredag og lørdag

Tendensen er tydelig. Vi vil selv være med til vores egen fest. Den tid, hvor vi var med på sidelinjen, er ovre. Problemet er ofte, at når vi har brug for at få mad derhjemme, så er det på samme tidspunkt, som restauranterne har rygende travlt. Derfor er det tvivlsomt, om du får de gode kokke hjem til dig selv på de tidspunkter, hvor restauranterne er fyldt med gæster. Den logistik er svær, så flere og flere kokke har valgt at satse på Private Dining. Lea Nielsen er kvinden bag firmaet, Mad Vin Hjem. De tre ord, som fortæller, hvad firmaet går ud på. Hun har valgt at starte og prioritere sit firma. Lea Nielsen har fundet en niche i en branche, som er forholdsvis ny i Danmark.

 

Godt håndværk

Lea Nielsen er uddannet kok. Hun har en bred og alsidig erfaring inden for kokke- og restaurationsbranchen. Hun er vellidt og elsker at arbejde, hvilket man med det samme fornemmer, når man snakker med Lea Nielsen. Hun har en holdning til tingene, og er ikke bange for at sige den. Det faglige skal være i orden. Godt håndværk går aldrig af mode, og når man gør sig umage, så lykkes det ofte.

 

Baggrunden fejler ikke noget

Med erfaring fra Ruths i Skagen, De2Have i Skagen, Faust og Brdr. Koch i Aarhus har Lea Nielsen en god og bred ballast med i bagagen. Men ud over det, så er det en pligtopfyldende kvinde, du arbejder sammen med. Hvis du vælger, at få Lea Nielsen til at stå for dit næste selskab, så er det hende, du aftaler alt med og ikke andre. Ingen portal skal have gebyr eller være mellemmand.

 

Ærligt og ordenligt mad

Maden er inspireret fra Leas tid som køkkenchef på Restaurant De 2 Have: Simpelt og smagfuldt, hvor råvarerne taler for sig selv. Menu-sammensætningen beslutter hun ud fra råvarerne. Hvis en råvare er speciel god på et givent tidspunkt, leger hun med andre råvarer, der spiller godt op til den. Lea Nielsen er en ung, venligere og slankere udgave af Laura fra Matador. Men lighedspunkterne er, at maden skal laves ordentlig og smage godt. Men der skal, selvfølgelig, være styr på tingene.

Ordentlighed er en dyd for Lea Nielsen. Det er en naturlig del af hendes dna. Det går aldrig af mode. Lea Nielsen er ikke til de hurtige løsninger. For hende gælder det om, at gæsterne får den bedst mulige oplevelse.

 

Et spørgsmål om ære

Et godt ry er afgørende i kokkebranchen. Lea Nielsen er typen, som holder, hvad hun lover. Er pligtopfyldende, smilende og ikke bange for at tage fat. Det er dyder, som selvstændige erhvervsdrivende skal besidde. Ellers går det ikke. Vi slipper jo ikke hvem som helst løs i vores køkken. Vi vil også gerne være sikre på, at maden er i orden, og gæsterne får en god oplevelse. Derfor handler det om tillid og tryghed. Meningen er, at du skal hygge og have det sjovt med dine gæster.

 

Catering – nej tak

De fleste af os kender til mislykkede catering-oplevelser. For lidt mad, i bedste fald får du halvfabrikata, varm mad der var kold og omvendt. Eller en tidsplan som sejler og en masse brudte løfter og mange skuffelser. Catering lyder ikke godt hos mange af os. Dog er der firmaer, som kan finde ud af det, og gør det godt.

 

850 kroner inklusiv fire retter med vinmenu

Ja, det er prisen per person for fire retter med det hele. Og der er ikke et minimum antal kuverter, som du skal bestille. Nogle gange er der et par, som bare vil hygge, andre gange er der 16 gæster til et selskab. Mad Vin Hjem flytter hele restaurantoplevelsen hjem i privaten, hvilket gør, at du kan sammenligne det med, hvad du får på en restaurant. Lea Nielsen Mad Vin Hjem har i øvrigt et tæt samarbejde med blandt andet Miro Vin, hvor Toni Leichtle gerne hjælper med et godt råd, og mange af vinene er dem, som mange af os har drukket på Restaurant Miró gennem årene

 

Jeg elsker at arbejde

I en tid hvor det ikke er in at arbejde så meget, er det modigt at stå frem og sige, at man elsker at arbejde – og gerne vil arbejde endnu mere end man gør i forvejen. Men ikke desto mindre gør Lea Nielsen det. Flid er ikke helt uvæsentligt, når ting skal lykkes, men mon ikke de mange tilfredse kunder godt ved det. Lea Nielsen gør ikke noget for at markedsføre sig selv. Det er netværket og de kunder, som kender Lea, som anbefaler hende til andre. Det er nok også den bedste markedsføring, man kan få, afslutter en lidt ydmyg Lea, som i det hele taget blev beæret over, at jeg kontaktede hende for at få lov til at skrive om hende. Vi har fået en del tips fra hendes kunder om, at Lea Nielsen var en god historie, da hun, for dem åbenbart, har skabt det helt perfekte aften.

 

Se mere om Mad Vin Hjem her: 

 

Del artikel

Andre læser også