Ny opskrift: Hjemmebagte fastelavnsboller med lækkert fyld gør festdagene festlige. Og børnene vil gerne være med når der skal blandes, bages og dekoreres“Boller op, boller ned, boller i min mave, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade”. Så for at undgå balladen, er det en god idé at prøve denne nye opskrift på friskbagte fastelavnsboller fra Odense Marcipan. Selve bollen laves af croinsantdej, hvilket gør den let, luftig og sprød.

 

Oprindelig er fastelavn begyndelsen på 40 dages faste, der skal forberede os til påsken. Tidligere blev indgangen til fasten markeret med fastelavnsoptog, hvor udklædte karle red rundt og lavede sjov og ballade på gårdene og i landsbyerne. Det har uden tvivl været med til at inspirere til børnesangen “boller op, boller ned”.

 

Fastelavnsbolle med remonce & hindbærcreme 
12 styk


BOLLER
2 pakker croissantdej (fra køl eller frost)
1 æg
2 spsk. koldt vand
REMONCE
100 g smør
100 g Original Odense Marcipan
100 g sukker
1 tsk. vaniljepulverCREME
4 dl piskefløde
3-4 spsk. flormelis
4-5 spsk. hindbærsyltetøjGLASUR
Flormelis
Hindbærstøv

 

Pisk smør, marcipan, sukker og vanilje luftigt. Rul dejen ud og del dem i 12 stykker.

 

Fyld en tsk. remonce på hvert stykke croissantdej. Fold dejens hjørner ind over remoncen, så den er fint lukket. Vend bollerne med lukningen nedad og pensl dem med en blanding af sammen-pisket æg og vand.


Bag dem ved 180° C i 15-20 minutter. Lad bollerne køle på pladen.
Creme: Pisk fløden til blødt flødeskum. Rør den med flormelis og syltetøj. Fyld cremen i en sprøjtepose.

 

Lige inden servering: 
Flæk bollerne. Fyld bunden med hindbærcreme, læg låg på og drys dem med flormelis og hindbærstøv.
Opskriften er fra Odense Marcipan

Kokkens livretter Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev