Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

LETZ SUSHI bliver Europas mest bæredygtige sushikæde

Af anders@sommersangdigital.dk

Danmarks største sushikæde LETZ SUSHI kan nu bryste sig af at gå forrest, når det gælder standarder inden for bæredygtighed. Kæden er den første af sin slags i hele Europa, hvis fulde indkøb og salg af fisk og skaldyr er MSC- eller ASC-certificeret i alle led, som betyder, at al kædens fisk og skaldyr kan spores fra tallerken til fiskeri eller opdræt.  

 

Den danske sushikæde LETZ SUSHI er nu den første sushikæde i Europa, som både har opnået MSC- og ASC-certificering for hele deres forretning. Certificeringerne er lige nu de mest troværdige miljømærkninger, man som sushikæde kan opnå, ifølge WWF Verdensnaturfonden.

 

Samarbejde mellem LETZ SUSHI og Verdensnaturfonden

”Vi har et erklæret formål om, at alt, hvad vi gør i LETZ SUSHI, skal være med til at sikre, at vi skaber en bæredygtig forandring mod en bedre verden. At vi nu lever op til vores mål sat i samarbejde med Verdensnaturfonden med de to certificeringer, er et stort skridt imod en endnu mere bæredygtig forretning,” siger Anders Barsøe, direktør i LETZ SUSHI.

 

Alt indkøb i alle dele af LETZ SUSHI’s forretninger, restauration, salg af sushi til detail og engrossalg af produkter, lever nu op til de to højeste standarder inden for bæredygtighed.

 

Certificeringerne er et resultat af et samarbejde mellem LETZ SUSHI og Verdensnaturfonden. I over et år har de to arbejdet sammen om en ny standard, som kan være forgangsbillede og på sigt højne bæredygtigheden i hele den danske sushibranche. Oprindeligt satte LETZ SUSHI sammen med WWF Verdensnaturfonden målet om, at MSC- og ASC-certificeringerne skulle være i hus inden 2020.

 

”Overfiskeri truer verdens fisk og skaldyr på globalt plan – og sushi kan i nogle tilfælde bidrage til problemet. Derfor giver det rigtig god mening for WWF at arbejde for en mere bæredygtig brug af havets ressourcer sammen med virksomheder, der er bevidste om deres ansvar. Vi er meget tilfredse med, at LETZ SUSHI har nået de mål, vi har sat sammen. Det er fuldstændig nødvendigt, at alle aktører i fødevarebranchen sætter sig denne type ambitiøse mål. Sammen kan vi skabe den forandring, der er brug for,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

 

Det er ikke gratis at danne skole

”På den korte bane vil det selvfølgelig generere mest profit at anvende konventionel fisk, da det er langt billigere. Men vi tror ikke på de kortsigtede løsninger. Som aktør på et marked, der blandt andet er præget af overfiskeri, piratfiskeri og u-bæredygtig produktion af hormon- og antibiotikasprøjtede laks i kystnære havbure, har vi et stort ansvar,” siger Anders Barsøe.

 

Anders Barsøe understreger samtidig, at de nye certificeringer ikke får ham og hans kollegaer til at hvile på laurbærerne, hvad angår den bæredygtige udvikling. Fremadrettet øger LETZ SUSHI blandt andet sit fokus på den del af forretningen, som sælger blandt andet ASC-certificeret laks og deres økologiske ris fra Norditalien til konkollegaer i branchen. Målet er at dele ud viden og gøre det lettere for alle aktører i sushibranchen at blive mere bæredygtige.

 

Kontrol fra tallerken til fiskeri

Med de nye certificeringer vil LETZ SUSHI få tjekket, om deres forretninger lever op til MSC’s CFO-sporbarhedsstandard af eksterne, uafhængige certificeringsorganer. De vil løbende holde øje med og tjekke, at kæden køber bæredygtigt ind, så der er fuld sporbarhed, sådan at produkterne lever op til MSC- og ASC-standarderne. Kontrollerne skal sikre, at fisken altid kan spores fra sushitallerkenen og tilbage til de certificerede bæredygtige fiskerier og ansvarlige opdrætsanlæg, fisken kommer fra. MSC står for Marine Stewardship Council og sikrer, at fisk og skaldyr kommer fra et certificeret bæredygtigt fiskeri og ASC for Aquaculture Stewardship Council og sikrer, at fiskene kommer fra et ansvarligt drevet opdrætsbrug.

Del artikel

Andre læser også