Så kom vi til regnskabets time. Alt i alt må vi sige, musikken på årets NorthSide var i top. Der var ikke mange svipsere, måske kun en enkelt. Derimod var der en del praktiske ting, som kan eller skal ordnes til næste år.

 

Nu er vi jo madanmeldere, så det er selvfølgelig der, vores fokus har været. Generelt er niveauet for maden på NorthSide højere, end man kan forvente sig på en festival. Fedt. Det er godt gået. Men når det så er sagt, må vi også sige, at der er plads til forbedringer. Økologi er godt, eller kan være det, men det skal ikke være for enhver pris. Der var alt for meget mad, som ikke smagte af noget, det holder ikke, når priserne er relativt høje.

 

Nu vil vi ikke hænge nogen ud her, men vores bud er, at syv – otte af de spisesteder som var på NorthSide i år, ikke burde være der. De var på ingen måde gode nok, faktisk var flere af dem i kategorien pinlig og dårlig. Vi vil selvfølgelig skrive vores meninger og smagskommentarer til festival-ledelsen.

 

De gode

Dem, som gjorde det godt, fortjener også at blive nævnt. Vi håber, de er at finde på NorthSide 2015. Rækkefølgen på de nævnte spisesteder nedenunder er ikke et udtryk for, at nummer et også er den bedste. Efter vores vurdering gjorde følgende det godt:

Den Lille Kro – Smag, flotte portioner, kendt menukort og helt igennem god service, sådan!

Foodfein – Smuk, smuk smørrebrød og tapas – festivalens bedste brød, klasse!

MASH – Møre bøffer, den gode bearnaisesauce og festivalen bedste fritter, velkendt og sikker!

Drudenfuss – Gourmethotdog og fish & chips. God smag og fin service. Lidt for lang kø men ros herfra!

Salon Salon –Deres fiskedeller var gode. Deres hjemmelavet remoulade sad lige i skabet.

Gemmestedet med Tapas – Fint og kendt, måske mere kreativitet næste år.

MIB med deres flæskestegssandwich. En smuk sandwich som var festivalen bedste. Kødet var i den grad magert. Sværene var fint sprøde og med smag, sådan!

Foderbrættet – Fordi det ved man, hvad er – Økopølser med kød i, sådan!

Arizona Food – Økoburgeren var fandens ærlig og smagte godt. Ros til jer!

Skarø IS – Klasseis, så er det sagt!

Nordisk Pastahus

Frikadellesandwichbaren uden noget navn. De lavede en god hjemmelavet frikadelle med rødkål og remo. Fin smag!

Mumbai – for deres spændende streetfood. God og krydret smag!

Café GLAD! – For deres salater og oksefrikadeller med kartoffelsalat. Godt og sundt!

Øer Is – Fra Lille Raneladegård. Super smag og konsistens. Mere af den!

Gedemarked – For en fin gedefrankfurter med det hele. Overraskende god smag!

Det var det, vi kunne anbefale. JA, der er så nogle, vi ikke har nævnt her. Grunden er simpel. Deres smag og kvalitet levede ikke op til, hvad vi fire på Aarhus Update vurderede, de burde. Enten skal de ikke med på NorthSide næste år, eller så skal de stramme meget op på deres mad.

Dommen

Efter tre dage sammen med den samlede presse, i den der til indrettede presselounge, har mange diskussioner og emner været oppe at vende. Der er åbenlys nogle mangler ved NorthSide, men der er heldigvis flere gode ting ved festivalen. Vi har opstillet en liste, som bygger på både vores egne og andres oplevelser under festivalen. Så dette er kritik fra både professionelle og de mange gæster, vi interviewede eller snakkede med. Så kære festival-ledelse. Vi har hjulpet jer og lavet følgende liste. Den er nem at gå til.

Plus siden

  • Musikken, flot hele vejen igennem.
  • Lyden var generelt god.
  • Økologi og bæredygtighed.
  • Kommunikation til festivalgæsterne.
  • Godt øl. Fortsæt med RÅ fra Tuborg.
  • Beliggenheden –fedt den ligger i en storby.
  • God mad, med fokus påden gode smag.
  • Koncentreret festivalplads –der er ikke noget pampas eller vindblæst mark over den.
  • Ingen teltlejr.
  • Fornuftigt prisniveau.
  • Vin og champagne (dog gerne mere)
  • Fungerede godt med de forskellige miljøer påpladsen.

Det skal ordnes inden næste år

  • Indgang og bedre logistik. Flere sluser ved indgangen eller to indgange.
  • Flere barer –den holder ikke med sålang kø efter drikkevarer. Måske en anden fordeling.
  • Mere professionel barpersonale –fokus på gæsterne og ikke personalets egen fest.
  • Flere madsteder –eller mere plads til dem som er der nu.
  • Flere toiletter.
  • Mere fokus på madkvalitet fremfor økologi. Der var for
    meget dårligt mad, selvom råvarerne var økologiske.
  • Andre og flere siddepladser, gerne med borde til. Der var stort behov for siddepladser til at spise sin mad ved. Der går for meget campingferie i den, når man sidder og spiser wienerschnitzel på jorden.
  • Mere af den gode,økologiske RÅ fra Tuborg
  • Styr på kortbetaling og paychips –holder ikke man kun kan betale med kontanter i 2014 og 2015.
  • Fokus påmere fisk og skaldyr. Holder ikke med en fiskehandler som ikke kan finde ud af at åbne østers.
  • Champagnebar-området skal udvides markant.

Dommen er, trods de ting som skal fikses til næste år, at NorthSide 2014 var en kæmpe succes. 35.000 mennesker til fest i 3 dage uden en eneste politianmeldelse. Det er sgu da flot. Ros til festivalen for en fantastisk festival. Så hvis de lige fikser ovenstående til næste år, så sidder den lige i skabet. Der var ordene.

Læs også hvad kollegerne fra Gastromand.dk mente om maden på NorthSide. Den er lige her

 

 

 

 

Livemusik og koncerter Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet