//Tjek Tippet

Lørdagsbrunch i statsbibliotekets kantine: Et fund til prisen

Hver lørdag fyldes statsbibliotekets kantine med sultne studerende på jagt efter lørdagens brunch. Her disker den store kantine op med en imponerende brunchbuffet, hvor du for blot 75 kr. kan fylde din tallerken igen og igen. Kaffe og juice er desuden inklusiv i prisen. 

 

Et overvældende udvalg 

Hvis du ikke har været til brunch i statsbibliotekets kantine før, så kan du godt komme afsted på lørdag!

 

Du mødes her af en stor buffet, der bugner med alt dét, som hører sig en god brunch til; Diverse æg, pølser, bacon, boller, brød, kødpålæg, skæreoste, smøreoste, specialoste, marmelader, yoghurter med topping, pandekager, friskbagte vafler, croissanter, morgenkager, frugter, kaffe, juicer, frugtshots og alt muligt andet. Anrettet æstetisk på træbrætter mellem planter, sylteglas og trækasser, minder buffeten om den slags overvældende morgenbuffeter, som man får på store hoteller. Og så er 30-60% af maden endda økologisk. 

Kantinens brunch er ikke en luksusbrunch, og den serveres uden fine fornemmelser. Du skal altså ikke forvente friskpresset juice eller baristakaffe. Du tager selv din tallerken og din papkop, fylder op, finder en plads ved en af langbordene, og når du er færdig, rydder du op efter dig selv. Når det så er sagt, så er udvalget og kvaliteten helt på højde med mange af brunchbuffeterne i midtbyen – blot til den halve pris.

 

Mange kommer til åbningstid kl 10 og spiser en omgang morgenmad, inden de så arbejder eller læser på biblioteket et par timer, for derefter at vende tilbage til buffeten lige inden lukketid kl 13. På den måde, er det slet ikke så slemt at skulle på biblioteket på en lørdag. 

 

Plads til alle 

Blandt brunchgæsterne finder man selvfølgelig mange studerende, men de er ikke de eneste, som har fundet sig vej til bibliotekets kantine. Ved siden af en gruppe piger som snakker om deres bacheloropgave henover brunchen, sidder en lille nyudklækket børnefamilie. På den anden side af dem er tre pensionister i gang med at tage overtøjet af, og finde sig til rette ved langbordet – og ved siden af dem, har en familie på seks dækket op med fødselsdagsflag og gaver. Det summer af liv i det store lokale, hvor der tydeligvis er plads til alle.  

 

Inspirerende omgivelser 

Statsbiblioteket, eller Det Kongelige Bibliotek i Aarhus, som det egentlig hedder, er en inspirerende bygning både udvendigt og indvendigt. Med det imponerende bogtårn som vartegn, ligger biblioteket i toppen af universitetsparken som kronen på værket blandt de mange gulstensbygninger. Inde i biblioteket finder man både læsesale og åbne fordybelsesmiljøer, såsom ’Haven’, hvor man kan læse mellem store, indendørs træer og planter. Har man ikke gået en tur i biblioteket, er det bestemt også værd at få gjort – fx i forbindelse med en lørdagsbrunch i kantinen. 

 

Hvis tip er det?

Det tip du kan læse her, kommer fra en helt almindelig studerende. Han hedder Sofie. Hun er ung og lokal og er efter vores mening derfor en af de allerbedste Aarhus-eksperter – en vaskeægte insider. 

 

Sofie har givet tippet om Statsbibliotekets Brunch, og på hendes opfordring, har vi tjekket brunchen ud. 

 

 

Tjek Tippet Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev