//Café

Lukker og slukker: Hypet Café i Latinerkvarteret lukker på grund af manglende omsætning

Nyt suppekoncept må dreje nøglen om – de internationale gæster elsker det, men aarhusianerne tøver. På trods af meget positiv respons gennem de seneste 7 måneder er Soup Nerds i Borggade nødt til at lukke. Grunden er i følge ejerne manglende omsætning.

 

I november 2018 åbnede Aarhus’ første dedikerede suppebutik, Soup Nerds, i Borggade i Latinerkvarteret i Aarhus. Fire forskellige kødfri supper med specialdesignet fyld og toppings var på menuen. Alle supper blev serveret to-stay eller to-go fra den nyindrettede butik, hvor der også kunne købes kaffe, kager, øl, vand og vin.

 

Rigtig god feed back fra gæsterne

Den gode smag og bæredygtighed var ledetrådene. Flere af supperne var udviklet af en lokal Michelin-kok, og alle supper var 100% økologiske og lavet af primært lokale råvarer. Nu godt et halvt år efter at butikken åbnede er der langet mere end 5.000 supper over disken, der er mere end 3.000 følgere på Facebook og Instagram og mere end 86% 5-stjernede anmeldelser på Facebook, Goggle og Tripadvisor. Men gode anmeldelser og daglige tilkendegivelser gør det ikke alene. Der kom alt for få kunder.

Suppe er sagen i udlandet, men danskerne tøver

I Tyskland, ved Middelhavet, i Østeuropa og i England – ja, praktisk taget alle andre steder end i Danmark er suppe et ligeværdigt alternativ til pizza, sushi, burger og shawarma. ”Vi fik hele tiden kommenterer à la ”Ahh, endelig en suppebutik – det har vi ledt efter over hele byen” fra de udenlandske gæster, der også gik bevidst efter butikken via Tripadvisor eller Happy Cow, der er en slags tripadvisor for vegetarer”, siger Michael Hübertz, der er bagmanden bag konceptet.

Danskerne har været skeptiske

”Mere end 40% af gæsterne i Soup Nerds har været udlændinge, både turister og bosat i Danmark. Fra Japan til Argentina og fra Sydafrika til Singapore, Finland, Canada og USA foruden hele Europa og Mellemøsten – og alle med meget positive tilkendegivelser. De danske gæster har derimod været mere skeptiske overfor en ren suppebutik, men til gengæld meget mere positive når de havde prøvet den. Så mange kom igen, når de først havde været hos os den første gang. Men desværre for få”, siger Michael Hübertz.

 

Det var så det eventyr

Michael Hübertz har knoklet 80 timer om ugen uden løn i halvandet år nu, og med en omsætning, der stadig knap rækker til at lønne de studerende, der dækker de resterende vagter, er han nu desværre nødt til at dreje nøglen om og gå ud at søge et almindeligt job.

”Jeg er sikker på at danskerne nok skal få øjnene op for suppe som et både sundt, lækkert og bæredygtigt alternativ til andet take away, men det kræver mere tid og kapital at få hul igennem i en by som Aarhus – specielt med et helt nyt koncept”, konkluderer Michael Hübertz. ”En skam, fordi responsen var så positiv og fordi der helt sikkert er plads til et suppetilbud i viften af sushi-restauranter, pizzariaer, burgerbarer, shawarmabarer og klassiske grillbarer. Men hvis der er nogen derude, der gerne vil køre konceptet videre, må de meget gerne tage fat i mig”, slutter Michael Hübertz med et smil. Men det har øjensynlig ikke været en særlig god forretning.

Soup Nerds tilbød 100% økologiske og kødfrie supper, vand, øl, vin og kaffe/te (fair trade) serveret i bionedbrydelig emballage. Strømmen kom fra vindkraft, og butikken var tilknyttet ReFood-ordningen mod madspild. Soup Nerds fik ”Årets Bæredygtighedspris” på Aarhus Street Food Festival 2018.

 

Café Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev