Kattegatcentret

 

Hos Kattegatcentret bliver man bidt af havet! Her findes mere end 250 forskellige dyrearter fra hele verden. Oplev alt fra fascinerende hajer, smækre sild og bidske havkatte til farvestrålende koralrevsfisk, giftige dragefisk og nuttede sæler. Kattegatcentret vil skabe oplevelser og formidling med viden, holdning og hjerte for at være med til at bevare havet og livet i det. Centret vil have langt flere til at blive interesseret og de vil inspirere mennesker til at nyde, forstå og passe på havet.

 

Omfattede program

I Kattegatcentret er der masser af spændende oplevelser lige til at dykke ned i. Med interaktive, lærerige og øjenåbnende udstillinger og aktiviteter gives de besøgende en øget forståelse for havet, hajerne og ikke mindst hvordan vi kan bevare havets natur og miljø.

Her samarbejdes med politikere, universiteter, erhvervsliv og andre akvarier og zoologiske haver rundt om i verden. Desuden er der et omfattende opdrætsprogram for flere af centrets danske og tropiske fiskearter, så de på sigt kan blive selvforsynende med dyr. At skåne naturens egen bestand er nemlig at passe godt på havet! 

Kattegatcentret åbnede i 1993 ved Grenaa Havn. De stiller deres viden og faciliteter til rådighed for erhvervsliv, uddannelses- og forskningsinstitutioner, så havets fremtid sikres bedst muligt og der kan udvikles på dets mange muligheder.

 

Bliv en del af dagligdagen på Kattegatcenteret

Kattegatcentret er en non-profit selvejende fond og er medlem af DAZA (foreningen af DAnske Zoos og Akvarier) og verdens største zoo- og akvarieorganisation – EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). Medlemskabet har stor betydning for avlsarbejdet og udvekslingen af dyr.

 

Centret har et nogenlunde fast program, som dog udvides i ferierne. Man kan hver dag opleve sælerne blive fodret og trænet, hajerne fodres, man kan se de mange dyr i de store akvarier. Man kan også prøve at dykke med hajer. I det interaktive orienteringsløb “Havet in Action” gives der chokgaranti og man kan sove sammen med hajerne i et nattemørkt Kattegatcenter. Her bliver man klogere på livet i havet og formidlerne garanterer et hav af historier, som vil bide sig fast for altid. Med både humor og hjerte skabes oplevelser, som spreder sig som ringe i vandet. Når man bliver klogere på havet, er målet nemlig, at man passer bedre på havmiljøet.

 

Spis med havudsigt

I caféen kan man nyde den skønne havudsigt mens man spiser mad med lokal islæt. Desuden er fiskene MSC-mærket og fanget i Kattegat og der er gourmetkaffe fra et lokalt kafferisteri. Er man mere til egen madpakke, er der gode muligheder for siddepladser rundt omkring i centret.

 

Bliv klogere på havet

Besøg Kattegatcentret for at blive bidt af havet! Lad dig omringe af hajer, se sælerne boltre sig i deres rette element, ro i kajak på det dybeste ishav og lær mere om, hvordan du passer godt på havets natur!  Kattegatcentret skaber oplevelser og formidling med viden, holdning og hjerte. De vil bevæge og inspirere mennesker til at nyde, forstå og passe på havet.

 

Tilmeld nyhedsbrev