MALT Restaurant & Lounge

 

I de gamle og historiske Ceres-bryggeribygninger ligger en restaurant uden for det sædvanlige. I 152 år – fra 1856 til 2008 – var Ceres Bryggeriet en levende del af Aarhus. Så lukkede de ned, og flyttede. De gamle, smukke lokaler blev heldigvis bevaret. Det er dem, som Restaurant MALT holder til i. Resten af området er blevet til Ceres-byen, som er en ny bydel i hjertet af Aarhus.

 

Lokalerne er uden for kategori

Maden, øllet, vinen og betjeningen er vigtig, når man går ud og spiser. Ingen tvivl om det. Den er der styr på hos MALT, som de gamle lokaler hedder i daglig tale. Men atmosfæren og stemningen i det gamle historiske bryggeri er ganske enkelt en stor del af oplevelsen. Man bliver forført af de smukke lokaler, og det er svært ikke at lade sig rive med af historiens vingesus. Derfor er oplevelsen hos MALT en anden end en “almindelig” restaurant. Byens gamle og stolte bryggeri er smukkere end nogensinde før, efter den gennemgribende renovering der er lavet i bygningerne.

 

Brygmester Anders Kissmeyer står for øllet

En af brygmestrene af den gamle skole er Anders Kissmeyer. Han har været med i snart fire årtier, og er en brygger uden for Danmark. Han er også manden, som skabte Nørrebro Bryghus. Kissmeyer brygger en del af det øl, som er i de mindst 15 haner på MALT. Så du kan drikke de skummende specialøl fra Kissmeyer i de gamle brygkældre, mens du nyder den delikate og hjemmelavede mad.

 

Restaurant i den gamle brygkælder

Mærk stemningen fra det historiske Ceres Bryggeri, betragt det rå og elegante åbne køkken eller det gamle murværk og det rustikke loft.

Her kan du få ølsommelierens velkomponerede ølmenu til maden. Ellers er der også en fremragende vinmenu. Maden er hjemmelavet, og det er mad, som smager godt. I vælger, om I ønsker en 8 eller 12-retters menu, som køkkenet har sammensat på forhånd. Hvis I ønsker mindre serveringer, kan der vælges enkelte retter fra á la carte kortet. Priserne er sympatiske. 8 retter koster 375 kroner, og 12 retter koster 475 kroner. Ellers er der tre små klassikere serveret med 2 øl á 15 cl. pr. glas til kun 150 kroner. Hvis du er til a la carte, så starter prisen for en ret ved 85 kroner og op til 155 kroner.

 

Den gamle bryggerbolig

Den gamle bryggerbolig med udsigt til Aarhus Å ligger der endnu. Den er nænsomt restaureret, og her kan I sidde, hvis I kommer et større selskab. Her er også events og diverse food lab-eksperimenter, men det kan også bruges, hvis I er et større selskab, som vil have jeres eget lokale.

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet