Memory Lane Rockmuseum

 

Midt i nationalpark Mols Bjerge ligger Memory Lane Rockmuseum. Det er en del af  Hotel Fuglsøcentrets strategi om også at være et oplevelsescenter og derfor kom MEMORY LANE ROCKMUSEUM til i 2014. Det er Danmarks første rock-, pop- og ungdomsmuseum med fokus på musik og ungdomsliv gennem 60 år, fra 1950’erne til i dag. Fuglsøcentret vil gerne styrke Djurslands oplevelsesmuligheder og dermed tiltrække gæster fra hele landet. Derfor er Memory Lane Rockmuseum blevet en fast del af centrets aktiviteter sammen med oplevelsestilbud og koncerter.

 

Bag Memory Lane Rockmuseum står samler, tidligere fritidsmusiker og forfatter Poul Nowack, som gennem årene har indsamlet en unik og meget stor samling om musik og ungdomslivet fra 1950’erne til i dag. Genstande, som er indsamlet fra ind- og udland, herunder mange klenodier fra danske musikere, Rolling Stones, Jørgen de Mylius og mange flere. Poul Nowack har tidligere lavet udstillinger på museer i Danmark som for eksempel Koldinghus, Den Gamle By i Aarhus, Dansk landbrugsmuseum Gl. Estrup og Museum Østjylland i Randers og Grenaa. Men da samlingen både er unik og stor, var ønsket at etablere et fast museum med fokus på netop dette indhold.

 

Bedsteforældretur

Målgruppen for museet er både unge og voksne, men kernemålgruppen er plus 50 år. Det er derfor oplagt for bedsteforældre at lade udflugten gå hertil og vise børnebørnene, hvad ungdomskultur har været.

 

Memory Lane har en stor basisudstilling, men der laves også diverse temaudstillinger og åbent arkiv. Rockmuseet er åbent hele året. Desværre kan man ikke komme til museet med offentlig transport, men kommer man i egen bil er der fine parkeringsmuligheder. Her kan man også nyde et måltid til priser fra 120 kr. pr, person alt efter valg af frokost- eller aftenmenu. Husk dog at forudbestil, for oplevelsescentret tilbyder ikke a la carte.

 

Danmarks eneste

Museet er Danmarks eneste rock, pop og ungdomsmuseum med fokus på musik og ungdomsliv gennem 6 årtier, og giver derfor mulighed for en unik oplevelse og viden om emnet. Guidede rundture kan tilkøbes. Memory Lane Rockmuseum stræber efter at være en unik oplevelses- og vidensformidler af musik og ungdomsliv gennem 60 år.

 

Tilmeld nyhedsbrev