Molskroen

Molskroen i Femmøller tilhører klassen af Danmarks bedste spisesteder. Sådan har det været i mange år, og sådan er det stadigvæk. En del af landets helt store kokke har været en tur forbi Molskroen, og den er en af de restauranter, som i den grad har bidraget til dansk topgastronomis udvikling. Tiltrækningen har gjort, at den gamle, smukke kro aldrig sover, men udvikler sig hele tiden. 

 

Molskroens gourmet-restaurant bygger på stolte traditioner med chefkokke som  Jesper Koch, Wassim Hallal, Tommy Friis og Michel Michaud med flere i køkkenet. Siden 2016 har det været med køkkenchefen, Steffen Villadsen, i spidsen for den gastronomiske linje på Molskroen.

 

Kærligheden til det lokale

Mols byder på et hav af mindre lokale producenter. Det er en selvfølge, at Molskroen aftager de bedste produkter. Også ofte før andre restauranter får muligheden. Det gør, at råvarer på Molskroen er blandt de absolut bedste, der kan opdrives. 

 

For fire år siden blev Steffen Villadsen så manden, der skulle udfylde de store sko og bevare Molskroens position som ét af landets gastronomiske fyrtårne. Villadsen er dog ikke kommet til Mols for at revolutionere, men fokuserer på et præcist velsmagskøkken, hvor de klassiske dyder holdes i hævd med en sand parade af luksusråvarer. Man kigger til udlandet, når det er nødvendigt, men dyrker i høj grad det lokale. 

 

Beliggenheden fås ikke bedre 

Molskroen er også et badehotel, som er bevaret intakt. Det er historiens vingesus, man møder og oplever her i Femmøller. Stranden finder man kun et stenkast fra restauranten og hotellet. Molskroen ligger med udsigt til havet og med Nationalpark Mols Bjerge i ryggen. Lige midt i landet og med direkte adgang til den skønne badestrand ved Ebeltoft Vig. Et unikt åndehul i et af Danmarks mest naturskønne områder.

 

Gourmet – fine dining 

Molskroen er en gourmetrestaurant. Der er menuer at vælge imellem, men også a la carte. Der er blandt andet en 4-retters “Signature Deluxe Menu” og 6-retters “Signature Supreme Menu”. Begge med årstidens friske råvarer med nøje afstemt vinmenu. Det er selvfølgelig også muligt at købe en alkoholfri drikkevaremenu eller gå ombord i det pænt store vinkort, som Molskroen har.

 

Hvis man er til søndagsbrunch, så laver Molskroen alle søndage hen over vinter og forår en overdådig en af slagsen. Den er altid velbesøgt, og prisen er på et niveau, hvor stort set alle kan være med.

 

Et stenkast fra Aarhus

Umiddelbart kan man sige, at Femmøller ligger et godt stykke fra Aarhus. Alt er relativt, og med 40 kilometer fra centrum af Danmarks andenstørste by, så ligger Molskroen tæt på. 

 

Molskroen har lange traditioner med den gode gastronomi og forkælelse i højsædet. Sådan er det også i dag. Ikke mindst efter en gennemgribende modernisering i 2013, hvor de 18 værelser i dag fremstår nye og eksklusivt indrettet med stilfuldt design. 

 

Bedste Bo & Spis 2019

Flere medier har fået øjnene op for, hvad der sker på Molskroen. Det blev til flere anerkendelser i 2019. To i Den Danske Spiseguide; “Årets Bo & Spis Adresse 2019” og  “Årets Oste 2019”. Det blev til en 15. plads over de bedste restauranter i Danmark i den nordiske Spiseguide, White Guide. 

 

Tilmeld nyhedsbrev