Norsminde Kro – Brasserie & Restaurant

Kroen derude ved fjorden er flot og velholdt i dag. Norsminde Kro var lettere forfalden, da Søren Pedersen overtog den i 2004. Måske er ordet lettere en underdrivelse, men forfalden var den. Der skulle en god mængde gå på mod og optimisme til for at få kroen til ligne noget igen. Der er sket meget på Norsminde Kro de sidste 10 år – det kan alle se, som kendte den gamle kro. Det er som om, kroen bliver bedre og bedre år for år. På en kro med så mange kvadratmeter er der altid noget, som skal laves eller ombygges. Der arbejdes hele tiden på at forny sig. Stilstand og nulvækst er vist ikke ord, som Søren Pedersen kender.

 

Se menukortet til Brasseriet her:

 

Lidt af det hele

Kroen er mere end blot en kro. Der er både kro, hotel, gourmetrestaurant, brasserie, kursuslokaler, konferencecenter, et tilhørende fiskehus, og sågar kan man også kalde Norsminde Kro for et badehotel, da der kun er 500 meter til en god strand. En stor del af de overnattende gæster benytter sig af naturen ved vandet.

 

Råvarekvalitet er (næsten) alt

Når talen falder på råvarer, bliver Søren Pedersen mere bestemt i sin udtryksform. Han indrømmer, at det med at spise grønt er blevet trendy, i takt med at topkokkene i gourmetverdenen er blevet vilde med grøntsager og kan lave underværker ud af dem. Det er blandt andet en af grundene til af Norsminde Kro har deres egen gartner, som ligger tæt på kroen.

 

Det kan man kun have respekt for. De lokale råvarer betyder meget for Norsminde Kro. Søren Pedersen selv bruger en stor del af sin tid på nye tiltag med lokale råvarer fra egnen. Blandt andet har de egne køer, får, grise, bier og får lavet egne gedeoste. Frugter og grønsager er også lokalt dyrket. De hentes direkte fra jorden. Når det er sæson, kommer der grøntsager to gange om dagen. Så der er ikke noget kølehus eller cateringfirma, som kommer med grøntsager til to dage her. Det er back to basic.

 

I dag ligger gourmetrestauranten i kælderen, og lever sit eget liv. Stedet er kendt både i indland og udland for den helt unikke stemning, store vinkort og ikke mindst maden.

 

Se menukortet til gourmetrestauranten her:

 

Tilmeld nyhedsbrev