Restaurant Carlton

En af de smukkeste og mest klassiske restauranter i Aarhus er Carlton. Den er indbegrebet er god og tidløs stil. Restauranten er hyggelig indrettet, baren er en af de flotteste i Aarhus, og er som taget ud af en gammel klassisk café i 20’erne. Carlton har åbent til frokost og middag.

 

Fransk klassisk mad

Menukortet på Carlton er pæn stort, og der er altid a la carte på kortet. Til frokost er det retter som tatar, jomfruhummer, pariserbøf, foie gras-terrine, en god boeuf, moules marinieres og fiskesuppe, bare for at nævne nogle eksempler. Til aften er der ribeye, østers, dagens fisk, snegle, dagens pasta, et hav af oste og den klassiske Carlton-burger er også på menukortet. Priserne er sympatiske, og en ret starter ved omkring 100 kroner og opefter.

 

Udeservering på det gamle, brostensbelagte torv

Carlton ligger på Pustervig, som er torvet i Latinerkvarteret i Aarhus. Det er en lille og hyggelig plads, som samler fire gader. Her er altid mange mennesker, og det er “indgangen” til byens smukkeste kvarter. De gamle brosten giver den rette stemning. Du føler ikke, du sidder i Aarhus, men derimod på af de gamle parisiske fortovscaféer. Der er op til 30 siddepladser udenfor.

 

Servering med stort S

Betjeningen på Carlton er med tjenere, som har fået lidt alder. Ikke voldsomt, men lidt har de. De sætter en ære i at opvarte deres gæster. Er velklædte med hvid skjorte og butterfly. De er ikke stive i det, tværtimod, så er de afslappede og kan snakke med alle gæster. Flere af dem har været der i mange år, og lever og ånder for Carlton.

 

Vinkortet er af den spændende slags

Carlton har mange vine, og det er de klassiske, som er dominerende, dog uden der går snob i den. Bourgogne og Champagne er godt repræsenteret, men også Tyskland, Italien og Spanien er der. Noget, som ikke så mange i Aarhus har på vinkortet, er vine med alder. Her kan Carlton også være med. De har flere ældre vine på kortet, som ikke er dyre. Carlton importerer en stor del af deres vine selv fra mindre producenter, hvilket giver nogle unikke og spændende oplevelser til priser, som er sympatiske.

 

Fest og glade dage

Carlton har jævnligt events. Det kan være social dining, hvor du får to retter mad til 250 kroner inklusiv vin, øl og kaffe. Men også skaldyrsaftenerne, fredagsbar og så videre. Her samler de gæsterne, og går som altid forrest for at skabe den helt rigtige stemning.

 

 

Tilmeld nyhedsbrev