Restaurant Komfur

I Guldsmedgade ligger der en del restauranter. Gaden er en del af Latinerkvarteret, men her er lidt mere roligt. I den ene ende af gaden ligger en af byens mest besøgte restauranter. Restaurant Komfur er navnet. Måske lidt pudsigt vil nogle nok mene, men folkene bag har tænkt sig om. De siger selv om navnet, “Et komfur er et monstrum, hvorpå der kreeres ægte håndværk – mad, der smager af noget. Ved et komfur arbejdes der – det syder og bobler, det spilkoger og steger, og det simrer i ro og mag. Et komfur afgiver masser af varme – det er brugbart i et køkken og stemningsskabende i en restaurant”.

 

Ukompliceret på alle ledder og kanter

Restaurant Komfur er en restaurant af den type, hvor alle føler sig hjemme. Mest af alt minder restauranten om et fransk brasserie, men med dansk twist. Her er ingen hvide duge på bordene, og betjeningen går ikke med uniformer. De er sig selv, og prøver at gøre oplevelsen afslappet. Indretningen er rustik, og her oplever du ingen fine fornemmelser. Vinkortet er ikke kun fransk. Her er både italienske og oversøiske vine på.

 

Jo flere retter, jo billigere

Det er en prisstruktur, man kan forstå. Her er altid 5 forretter, 5 hovedretter, oste og 2 desserter. Du vælger frit mellem retterne, og betaler for det antal du bestiller. Ved enkelte retter er der et tillæg. Prisen for en ret er 200 kroner, 2 retter koster 280 kroner, 3 retter koster 350 og 4 retter koster 390 kroner.

Der er sidedish, som du kan købe til dine hovedretter/retter. Det kan for eksempel være dagens salat til 20 kroner, spidskålssalat med æbler til 25 kroner, stegt foie gras til bøffen koster 50 kroner.

 

Husk, at bestille bord

Restaurant Komfur er et populært sted. Restauranten er ikke kæmpestor, og der er til tider rift om pladserne. Dermed ikke sagt, at du ikke kan droppe ind fra gaden. For det kan du da. Men på Komfur er det altid en god idé at bestille bord i forvejen, da stedet er en af de hotteste restauranter i Aarhus.

 

Tilmeld nyhedsbrev