Restaurant Varna

 

Historiske Varna er et vartegn i Aarhus. Palæet, der åbnede i 1909, er beliggende i kanten af Marselisborgskoven. Her ligger det majestætisk med udsigt ud over Aarhusbugten. Restauranten er kendt for stil og værner om de klassiske dyder.

 

Maden

Klassisk gourmet fra øverste hylde. De kan deres håndværk, og det franske køkken lever i bedste velgående. Her er tænkt over tingene, og det er kun de bedste råvarer, som bruges her. Jomfruhummer, pighvar, caviar, asparges, østers, kammuslinger, duer, vagtler, franske snegle, lam, foie gras og trøfler.

 

Retterne er både de klassiske, mest franske, og de mere moderne, som restauratør og køkkenchef, Palle Enevoldsen, står bag. Her er smag i maden. Alt laves fra bunden. Niviauet er højt og sikkert.

 

En af kokkebranchens helt store profiler

Palle Enevoldsen har med en stribe af branchens fineste udmærkelser for længst positioneret sig som en af dansk gastronomis mest anerkendte og respekterede personligheder.

 

Han er manden bag Årets Restaurant i 1996. Han har modtaget stribevis af topanmeldelser i landets førende dagblade og magasiner. Palle er også hædret for sin indsats for dansk kogekunst af Det Danske Gastronomiske Akademi og har ved flere lejligheder siddet i dommerpanelet ved brancheforeningens kåring af Årets Kok.

 

I mere end 25 år har han udfordret sit talent og det klassiske franske gourmetkøkken, ikke mindst bag gryderne på den legendariske Restaurant Le Canard, som han drev i 12 år samt Restaurant Frederikshøj, hvor Palle regerede i fem år.

 

Senest har Palle Enevoldsen genrejst en anden Aarhus-institution, Varna Palæet, hvor han i dag driver restaurant og selskabslokaler på en af landets absolut smukkeste adresser.

 

Et vinkort af de mere spændende

Vinkortet er stort og klassisk. Kærligheden til Bourgogne og Bordeaux fornægter sig ikke. Priserne er sympatiske og her er vine med alder.

 

Stemning

Palæet emmer af historie og sjæl. Der er stil over det. Lokalerne er majestætiske og de panoramaagtige vinduespartier i salene, giver et fremragende lysindfald og giver samtidig alle gæsterne en udsigt, som er i en klasse for sig. Det er som taget ud af en gammel dansk film. Man sidder godt, og der er masser af plads ved og mellem bordene. Personalet er professionelt, og sætter en ære i værtskab.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev