Shakshuka – nordafrikansk køkken

Er du til varme og krydrede grøntsagsretter med masser af SMAG, så kan du godt begynde at øve dig i at sige ”shak-shu-ka.”

 

Shakshuka stammer fra det tunesiske køkken, og retten er siden er blevet videreudviklet i det jerusalemske køkken. På hebraisk betyder shakshuka ”en god sammenblanding,” og navnet passer også vældigt fint til retten, der består af pocheret æg på en tyk og krydret grøntsagssauce bestående af tomater, peberfrugter, auberginer og hvidløg.

 

Hos Shakshuka tilbyder William Malloul en traditionel version med auberginer, tomater og rød peberfrugt, og en grøn version med spinat og fetaost. Begge serveres i støbejernspande og med små delikatesser ved siden af – for eksempel marokkanske soltørrede oliven, spicy gulerødder, tahin-sauce og en lækker chili-madcookie.

 

Du kan spise shakshuka både til morgenmad, til frokost og til aftensmad, og du kan endda vælge en vegansk udgave kun med grøntsager.

 

Få Shakshuka som take-away

William Mallouls hjemmelavede shashukaer er den perfekte frokostret, når du er på farten! Ring ned og hør om hele udvalget hos Shakshuka.

 

Tilmeld nyhedsbrev