Halloween-festen er i fuld gang i Tivoli Friheden, og madboderne langer lækkerier over disken til store og små. Gourmetpizzaer, flæskestegssanwiches og sprøde Fish n´ Chips. Store, lune crêpes au nutella eller churros til dessert. Hofretter serveres i de smukke træhuse, der bare kalder på hygge og samvær for hele familien. 

 

Tivoli er fantastisk i de lune sommerdage; men hyggeligere bliver det til Halloween og i julen, hvor kulden melder sig, og de finurlige madboder lukker skodderne op og servicerer de lækresultne gæster. Der skabes en helt særlig stemning, når zombierne slentrer rundt blandt spindelvæv, spøgelser, lodne edderkopper og oceaner af græskar – og hvor madduften hænger som en tyk tåge rundt i parken.

 

 

Sprøde churros, kæmpe pandekager og retro-pølser

Ved den ikoniske hovedindgang starter den smukke græskarallé. Allerede få meter nede kan man dufte de nybagte pandekager og de friturestegte churros, som den første madbod udbyder. Børn står i kø for at smage på de søde sager, og der kigges nysgerrigt ind i huset, hvor en medarbejder sirligt bager de store crêpes. For enden af alléen brager sangen ´This is Halloween´ ud af højtalerne med tre rokkende spøgelser ved sin side. Retro-pølsevognen er altid et hit, og teenagere køber franske hotdogs. Kageduft kommer ind fra venstre, hvor de populære bubble waffles bages og langes over disken med lækker is og toppings til stor fryd for børnene. 

 

 

Alt hvad den søde tand begærer

Vi drejer ind i ´småbørnsafsnittet´ og går på opdagelse i madboderne ved siden af Friluftscenen. ´Mandlen´ ligger først for, hvor der serveres frisklavede brændte mandler og baconsnacks. En familie har slået sig ned i hytten ´Hint og Mint´ blandt halmballer og græskar, hvor de nyder en kop varm chokolade med flødeskum, mens Rosa fra Rouladegade laver show på scenen bag dem. Her serveres også grønne Halloween-æbleskiver, kaffe og Glühwein. Søger man en mere eksklusiv kop kaffe, står den charmerende, mobile kaffevogn fra ´Peter Larsen Kaffe´ klar lige overfor. Her dufter aromatisk foran den lille lastbil.

 

 

Boden ´Chili Klaus´ udbyder en stor variation af lækkerier til kaffen, og hvis du ikke er til chokolade, så har Mols Bolcher et flot udvalg af såvel bolcher og karameller som flotte, håndlavede slikkepinde. En indbydende lille butik.    

 

 

Flæskestegsburgere med sprød svær og velsmagende gourmetpizzaer

Køerne er så småt begyndt at indtræffe sig i madboderne. Duften af flæskesteg lokker, og vi køber en flæskestegsburger med svin, sprøde svær, agurk, rødkål og salat, smurt med en sennepsmayo. Bollen er en lun brioche-bolle, og så er burgeren toppet med en ekstra håndfuld flæskesvær. Fin burger, dog noget snasket og salt. Pris: 65 kr.

 

 

Vi køber gourmetpizza hos ´Pizza by WH´. Michelin-kokken Wassim Halal har udviklet de fire pizzaer på menuen, og der loves høj kvalitet og de bedste råvarer. Duften i boden fejler i hvert fald ikke noget. Vi bestiller en Pizza Bøf Bearnaise med selleri og hjertesalat til 125 kr. og en børnepizza med mozzarella og skinke til 60 kr. Høj kvalitet er i sandhed, hvad vi får. Pizzaen med bøf er virkelig lækker. Perfekt tykkelse på bunden, der er sprød og velsmagende. Der er masser af fyld, rosa-stegt oksefilet, smurt med bearnaise rundt omring på pizzaen. På toppen bitte små tern selleri med bid, der komplementerer de andre smage godt, og toppet med frisk, sprød salat. Rigtig god oplevelse og pengene værd trods den høje pris.

 

 

Børnepizzaen knap så smagfuld, men med masser af fyld, og den falder i god jord hos børnene. Af drikkevarer køber vi kildevand til 25 kr. og sodavand til 45 kr.

 

 

Rustikke burgere med fritter og dybstegt Fish n´ Chips

Vi krydser vejen og drages af skiltene ´Burgers by Danish Crown´ og ´Fish n´ Chips fra Havnens Fiskehus. Her dufter dejligt af grill hos ´Burgeren´, hvor der udbydes tre forskellige variationer med eller uden pommes frites. En vegetar, én med skiver af kalvekød og en traditionel med okse. Burgerne er et stort hit blandt voksne, hvor mange står i kø for at få del i lækkerierne.

 

 

Vi køber en okseburger med pommes frites til 120 kr. En stor portion fritter toppet med salt, revet parmesan og timian. Lækre, rustikke pommes frites, der består af tykke stænger kartoffel. Velsmagende og med en topping, der får det bedste frem i kartoflerne. Bøffen er tyk og tilpas stegt, stadig let rosa. Skiver af agurk, tomat og salat, smeltet ost på bøffen, ketchup og thousand island-dressing, også den omgivet af en blød brioche-bolle. God burger, god balance mellem vådt og tørt og dejlig smag af ny-grillet oksekød.

 

 

Ved siden af ´Burgeren´ står en medarbejder i boden med Fish n´ Chips og vender friske stykker hvid fisk i en dejblanding og dybsteger dem. Resultatet; en lækker sprød kage med mør fisk indeni. En engelsk klassiker, der også tager sig godt ud i Friheden. Generelt gode portionsstørrelser og relativ kort og overkommelig ventetid på 10-15 minutter.

 

 

Halloween-dessert i parkens (u-)hyggelige rammer

Mætte og velfornøjede slentrer vi en tur rundt i parken og nyder den skønne Halloween-kulisse. På vores vej snupper vi tre nybagte æbleskiver til 35 kr. og køber en pose brændte mandler efter at have smagt utallige smagsprøver på selvsamme. 45 kr. Og så lige Tivolis vartegn; en candyfloss. 45 kr. To zombier sætter sig på hug ved vores side og inviterer til forestilling i Herman´s, og Rosa fra Rouladegade har indtaget scenen for 3. gang i dag til stor glæde for de mange fremmødte børn. Her er efterhånden godt besøgt her sidst på eftermiddagen, boderne har forståeligt nok travlt. Stemningen er god, folk er glade og afslappede, og alle sanser er i spil hos børn som voksne.

 

 

Halloween i Tivoli er noget ganske særligt, og vi fornøjer os over, det snart er jul, så hele familien kan vende tilbage igen til lir og lækkerier i lange baner.              

  

 

Terrassen var et tilbageblik i tiden – præcis til år 1904 

Restaurant Terrassen, som er navnet for Frihedens gamle traktørsted, er historisk og smuk. Den fører naturligt tankerne tilbage til en svunden tid. Her er fred og ro. Terrassen er garant for god mad og vin og ikke mindst god betjening.

 

 

Menukortet er stramt, men der er noget for enhver smag. Hittet er uden tvivl Terrassens 5 serveringer for 199 kroner. Her kommer man godt rundt, og det er mindre serveringer af de større retter på menukortet. Ellers var der den hjemmelavede burger, fisk og steak. 

 

Terrassens 5 anretninger bestod af:

Stegte græskar, syrlig torsk, skiver af dansk kalvefilet, ølmarineret gris med en græskarmos, Arla Unika ost serveret med friskbagt knækbrød og sprød efterårssalat. 

 

Den lyse fiskeservering: Velkomponeret med god syre, sprødt brød, pænt med frisk dild og mayo.

 

Stegte græskar: Fint bid, feta, granatæbler, græskarkerner og frisk persille.

 

Ølmarineret gris: Ud over denne ret var en god farvesymfoni, så smagte den skønt. Grisen var saftig og smagfuld og sammen med de syltede rødløg, græskarmos og purløg sad den lige i skabet.

 

Salaten: En frisk omgang med salatblade, æbler, jordskokker, brødcroutoner, fermenteret græskar og sennepsdressing.

 

Kalvefilet: Mørt kød med en afdæmpet peberrodscreme, hasselnødder, granatæbler og grønt.

 

Osten: Arla Unikas Gammelknas med hjemmebagt knækbrød og solbær.

 

Her var fem gode og varierede små serveringer, som ramte os spot on. Der var nok mad, og vi kunne ikke spise op. Prisen på de 199 kroner var i kategorien value for money. Maden var veltilberedt og hjemmelavet, ud over at der var tænkt over den.

 

 

Frisk og venlig betjening

Vores tjener og kokkene, som kom ind og præsenterede maden, kunne deres kram. Der var styr på menukortet, de var effektive og yderst opmærksomme. På intet tidspunkt manglede vi noget, og det til trods for at restauranten var pænt fyldt. 

 

 

Vores allerbedste anbefaling i Friheden

Terrassen har en charme, man skal lede længe efter. Stilen er som i 1904, hvor restauranten startede. Lysekroner, smukke buede vinduer og klassisk opdækning af borde med duge, levende lys og blomster. 

 

Der er godt gang i den i Halloween-ugen, så det anbefales at bestille bord, selvom det ikke er nødvendigt, da restauranten er meget stor. Men man kan bestille bord her:

Læs mere om Halloween i Friheden her:

 

    

 

 

 

Guide Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev