//Nyheder, Restaurant

Efter et halvt år: Madklubben Aarhus åbner ny stor restaurant ved åen

Tidligere i år åbnede Madklubben en restaurant i den gamle Toldbod på havnefronten i Aarhus. Det blev til en stor restaurant, med omkring 300 siddepladser. De fleste, der åbner en restaurant i den størrelse, vil sikkert overveje, om man nu også kan fylde den. Om ejeren af Madklubben, Anders Aagaard Jensen, har gjort sig disse tanker, ved jeg ikke. Men jeg ved, at Madklubben i Aarhus er en bragende succes, og aarhusianerne har i den grad taget maden og idéen med Madklubben til sig. Så meget at der til november åbner en ny Madklubben-restaurant.

 

Det “gamle” Castenskiold

Lokalerne er der, hvor Castenskiold før havde restaurant og natklub. De lukkede tidligere i år på grund af endnu en konkurs. Lokalerne blev totalt ribbet af kuratoren, så Madklubben får mulighed for at begynde med helt tomme lokaler. Det gør ikke noget, da vi vil lave et helt andet udtryk og en anden type restaurant, fortæller Anders Aagaard Jensen. Han er vild med lokalerne, og har før tænkt på, at der kunne laves noget spændende i dem.

Navnet er ikke på plads – endnu

Anders Aagaard Jensen fortæller, at de i Madklubben arbejder med, hvad den nye restaurant skal hedde. Der er flere forslag. Men det bliver ikke Castenskiold. Så det navn er endegyldigt slut i de lokaler. Restauranten bliver jo bygget om fra bunden, og stilen bliver med danske klassiske møbler, blandt andet med Wegners Y-stole. Lokalet bliver råt og med et maskulint touch.

 

Vild med Aarhus

Anders Aagaard Jensen er glad for Aarhus. Det lægger han ikke skjul på. Manden kommer fra Sønderjylland, så det er en jyde, vi har med at gøre, selvom han har 17 restauranter i København og i øvrigt bor der. Men han er blevet bidt af Aarhus, og ikke mindst over det personale, som Madklubben har fået. Anders Aagaard Jensen er benovet over, hvordan aarhusianerne har taget imod Madklubben, hvilket uden tvivl har gjort, at nummer to restaurant er på vej.

 

Det er lidt som af kende lotto-tallene på forhånd

Da Madklubben begynder fra bunden af, så er der mulighed for at lave den perfekte restaurant. Det bliver med de bedste erfaringer fra København og som Anders Aagaard Jensen siger, så er det lidt som om, at kende lottotallene på forhånd.

 

Inspirationen kommer fra Bistro Royal og Madklubben Steak. Men ikke kun. Aarhus fortjener ikke en kopi af det, vi laver i København. Men det, som virker, og er en succes i København, vil måske også være det i Aarhus. Derfor kommer vi til at se de bedste erfaringer fra de københavnske restauranter. Det bliver ikke en kopi af maden i Madklubben i Toldboden. Det bliver noget helt andet, så det er to forskellige restauranter, som trods alt ligger få hundrede meter fra hinanden.

 

Moderne bistro

Hvad bliver det så for noget mad, der bliver serveret hos Madklubbens 2. restaurant i Aarhus? Det bliver selvfølgelig god mad. Ikke “kun” steaks og tatar, selvom de også er på menukortet. Her kommer gris, and, fisk, skaldyr og masser af grøntsager i alle mulige afskygninger. Det hele som a la carte serveringer. Det bliver ikke et kaloriehelvede, men hverdagsmad, som vi alle kan lide, men måske ikke ser så ofte. Der er altid noget, man har lyst til at spise på menukortet. Til frokost kommer der smørrebrød på menukortet. Prislejet bliver omkring 300 kroner for tre retter mad til aften.

 

Madklubben i Toldboden er mere en klassisk madklub med aftenåbent, mens den nye ved åen bliver heldagsrestauant. Den bliver mere hen i retning af de bedre caféer i Paris og New York, hvor maden er god og hjemmelavet. Indretningen og stemningen bliver a la den vi kan opleve på de bedre caféer i for eksempel Paris.

 

220 siddepladser

Det antal er, hvis vejret er godt, 0g der er udeservering. De 120 pladser er indendørs, og måske bliver der også flere, men Aagaard er ikke en mand, som overdriver, så derfor det beskedne bud. Lokalerne er store, og der er et stort areal i solsiden ved åen, som uden tvivl bliver et hit, når vejret er godt.

 

Et anstændigt vinkort

Vinkortet bliver opgraderet i forhold til Toldboden. Men det bliver vine til fornuftige priser. Madklubben ganger ikke en vin med en fast faktor. Det gør, de vine, som er “dyre” i indkøb, bliver forholdsvis billige for os gæster. Vinkortet bliver varieret, og der kommer både bredde og dybde i vinkortet. Der kommer også vine med alder,, og vinene kommer ikke fra en vinleverandør.

 

Morgenmadsrestaurant

På sigt er meningen at lave en “rigtig” morgenmadsrestaurant, som åbner klokken 8.00, og hvor man kan bestille morgenmadsretter a la carte. Det bliver ikke med det samme, men det er planen. Så er der morgenmad, frokost og middag fra tirsdag til lørdag, og køkkenet har åbent fra 8.00 til 22.00 og restauranten til klokken 24.00 og 02.00 fredag og lørdag.

 

Velkommen til Madklubbens “nye” skud på Aarhus-stammen. Vi er mange som glæder os til, at Madklubben “noname”, åbner deres 2. restaurant i Aarhus. Det bliver spændende, hvad navnet bliver, og hvordan menukortet kommer til at se ud. Mere om det på et senere tidspunkt.

 

Se mere om Madklubben her

 

 

Nyheder Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet