Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madmarked inviterer til kirsebær-dessertkonkurrence

Af anders@sommersangdigital.dk
Lørdag den 16. september kan dygtige dessertskabere afprøve deres yndlingsdessert til kirsebær-dessertkonkurrence og vinde velsmagende præmier. Konkurrencen foregår hos Aarhus Central Food Market og afholdes i samarbejde med Vanilla Chocolatier & Konditori og Frederiksdal Kirsebærvin.

 

Der bliver festlig stemning og stor dessertbuffet, lørdag den 16. september kl. 15 – 17, når Aarhus Central Food Market er ramme om en stor og festlig fejring af det søde, danske kirsebær. Deltagerne får lov til at smage på massevis af lækre kirsebærdesserter og prisvindende kirsebærvin fra Frederiksdal Gods på Lolland. Derudover afholdes der for første gang i Aarhus en stor kirsebær-dessertkonkurrence, hvor du kan medbringe din egen kirsebær-dessert.
dessertkonkurrence Aarhus Central Food Market
”I dommerpanelet vil vi ikke kun lægge vægt på, hvordan de mange kirsebærdesserter smager. Men også hvordan de ser ud og hvor kreative de er. Derfor glæder jeg mig til at se en masse interessante og kreative bud på, hvordan en kirsebærdessert kan se ud og smage,” siger Jesper Koch, der er dommer i tv-programmet Masterchef og i dessertkonkurrencen.

 

Kun fantasien sætter grænser

Tærte, kage, sirup eller noget helt fjerde. Konkurrencen er åben for alle typer af dessert, så længe de blot indeholder kirsebær. Dommerpanelet vil både lægge vægt på kreativitet, smag og udseende. Dommerpanelet består Masterchef dommer, Jesper Koch, leder af salg, marketing og kommunikation hos Frederiksdal Kirsebærvin, Inger Fisker, og konditor fra Vanilla Chocolatier & Konditori, Gabriel Ahlgreen.

 

Gode råd med på vejen

”Det svære ved at arbejde med kirsebær er at bærret indeholder sten. Derfor kan man ikke blot koge en marmelade eller kompot, som man ville gøre med mange andre bær. Samtidig får kirsebærret ofte en lidt tør smag, der gør, at man skal vælge sine råvarer med omhu,” fortæller Gabriel Ahlgreen og fortsætter: ”Mit bedste råd er, at man sørger for at smage til gennem hele processen. Derudover kan det være en hjælp at bruge kirsebærvin i sin dessert.”

 

Konkurrencen er åben for alle

Aarhus Central Food Market inviterer alle – professionelle som autodidakte – til at deltage i konkurrencen lørdag d. 16. september. Vinderen løber ikke kun med æren, men også med en gavekurv fyldt med lækkerier fra Frederiksdal Kirsebærvin og Aarhus Central Food Market.

 

Tilmelding foregår ved at sende en mail til info@aarhus-central-food-market.dk senest lørdag d. 9. september. I mailen skal anføres navn, telefonnummer, adresse og to linjer som beskriver kirsebærkreationen. På dagen skal du som deltager stille med en komplet kreation samt en mindre udgave af kreationen, som dommerne kan smage på, og desserten skal indleveres hos Aarhus Central Food Market senest kl. 15 på konkurrencedagen.
Skt. Knuds Torv - Aarhus Central Food Market

Del artikel

Andre læser også