//Restaurant

Maltfabrikken: Nu åbner Lundbergs Spisehus med cool koncept og erfarne folk 

Mols og Ebeltoft rykker i de her år. Og med renoveringen og ombygningen af den gamle Maltfabrik har Ebeltoft fået noget mere at byde på. På fredag, den 21. februar, åbner Lundbergs Spisehus, som er navnet på restauranten, caféen, selskabslokalet, bryggeriet og baren. Ja, kært barn har mange navne. Maltfabrikken bliver et kulturelt kraftcenter, som kommer til at byde på et mindre hav af forskellige aktører. 

 

Navnet gav sig selv

S. B. Lundberg er navnet på grundlæggeren af Maltfabrikken i år 1857. Så at kalde spisehuset for Lundbergs Spisehus lå til højrebenet. Lokalerne, hvor spisehuset ligger i dag, var der, hvor Maltlageret var i gamle dage. Lokalerne er stadigvæk i tre etager, og renoveringen er sket med omtanke for det eksisterende.

 

Erfarne folk står bag

Det er Mia Simonsen, Mads Poulsen, Rasmus Mølkjær Petersen og Christian Castenskiold, som i fællesskab driver Lundbergs Spisehus. De har flere års erfaring i branchen. Christian Castenskiold og Mads Poulsen driver også Spiselauget på Godsbanen, KOLO, MasVino og Vinbaren Pica Pica. Udover det har de også et eventfirma, som har speciale i streetfood til og på danske festivaler og koncerter med videre. De har i flere år også haft deres egen vinimport. Mads Poulsen er meget ydmyg overfor opgaven med Lundbergs Spisehus, men har også en tro på, at de skal skabe noget unikt.

 

Et folkets hus for alle

Idéen er folkets hus. En af tankerne bag Lundbergs Spisehus passer på Maltfabrikkens overordnede filosofi om at være mødestedet, hvor alle kommer. Ikke bare de lokale fra Ebeltoft, men også oplandet, dem fra Aarhus og turisterne. Maden skal ikke være dyr og fin, men derimod ærlig og enkel, som alle har råd til at betale, fortæller Mads Poulsen. Det gør, at alle har, eller burde have, råd til at spise her. Han lover, man kan blive mæt for 75 kroner og opefter. 

Visionen er klar. Lundbergs Spisehus er stedet, hvor man mødes, hvis man går efter den uformelle og afslappede stemning. 

 

Også et bageri i Spisehuset – med brød ud af huset

Ebeltoft har i dag et bageri med sin egen stilart, hvis man kan sige det. Men der er plads til flere, og uden tvivl til et som skiller sig ud. Det kommer Lundbergs Spisehus’ bageri til. Måske ikke i forhold til dem vi ser i Aarhus og København, men i forhold til normen i Ebeltoft. Bageriet arbejder kun med surdejsbrød, som er langtidshævet, og det er den type brød, man kan købe. Man kan, selvfølgelig, købe brødet med hjem eller spise det hos Spisehuset. Udover salget af det hjemmebagte surdejsbrød bliver der også salg af hjemmelavet pesto, egne skinker, egen importeret charcuterier og ost.

 

Mad med omtanke og sund fornuft

Alt maden bliver hjemmelavet, og en pæn del af råvarerne bliver tilmed økologiske. Mads Poulsen fortæller, at de ønsker at bruge så mange lokale råvarer som muligt. De har allerede fundet et par lokale samarbejdspartnere, og der vil helt sikkert komme flere til. 

 

Maden bliver ærlig, naturlig og enkel, selvom det ikke tydeligt fortæller ret meget. Mads Poulsen uddyber, at det handler om, at råvarerne skal være enkle, og de skal ikke smadres i en blender, så de bliver til en puré, som man ikke kan se, hvad er. De skal være gode nok til at kunne stå alene. Af mad kan der nævnes moderne smørrebrød, egen importeret charcuterie, sandwich, moderne brunch, dansk kylling, dagens ret. Der bliver også weekendbrunch lørdag og søndag i en kombination af ta’ selv-bord og bordservering. Prisen bliver 155 kroner plus drikkevarer. 

 

Fællesspisninger og temaaftener 

En af visionerne er at samle folk. Fællesskabet betyder meget og skal dyrkes. Vi skal tilbage til at være sammen om måltidet og være til stede, og det vil vi gerne slå et slag for, fortæller Mads Poulsen. Derfor bliver der også lavet et hav af mindre uformelle arrangementer. Det kan være winemakers dinner, fællesspisninger med blandt andet stegt flæsk, rejegilder, danske grydestegte kyllinger, roast med bearnaisesauce, men også bålmad og grillaftener i den store gårdhave er på tegnebrættet.

 

Der bliver i øvrigt fælles aftenspisning hver dag i højsæsonen. Billetterne kan købes på Maltfabrikkens hjemmeside. Du kan evt. se, hvad der er i kalenderen her:

 

Bryggeri i kælderen og Danmarks største bar med…

Ebeltoft Gårdbryggeri. Lundbergs Spisehus vil altid have samtlige øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri på fadølshanerne. Det er ikke set andre steder i landet, og da Ebeltoft Gårdbryggeri er et lokalt bryggeri, så bør Ebeltoft vel også være nummer 1. Det er de så også. 

I kælderen bliver der brygget øl på et nyopført mikrobryggeri. Her er der opført to nye og moderne maltlagere, så folkene på Maltfabrikken er tro mod historien. Det bliver bryggeren, Peder Zacho, på Ebeltoft Gårdbryggeri og hans folk, som kommer til at brygge øllet på det nye anlæg i kælderen.

Udover det, så bliver der også et lille øl-laboratorium, hvor der eksperimenteres med nye øl. Der bliver brygget en signatur-øl til Maltfabrikken, som kun kan købes på Maltfabrikken. I bryggerkælderen er der også lavet en brewpub, så man kan sidde i bryggeriet og drikke sin øl.

Udover øllet, så er alt vinen, som sælges i Lundbergs Spisehus af egen import og med stor sandsynlighed ikke set før i Ebeltoft. 

 

 

Masser af plads

Det er ikke plads, som mangler i den gamle Maltfabrik. Der bliver 150 pladser plus dem, som kan sidde på Kulturloftet og i prewbubben. Udover det så er der 500 pladser i den store gårdhave. Spisehuset bliver også et sted, hvor selskaber kan holde deres konfirmation, reception, fødselsdag, bryllup, erhvervsarrangementer, foredrag, koncerter og så videre. Huset er så stort, at der er plads til både små og store arrangementer. 

 

Åbner på fredag

Lundbergs Spisehus holder en åbningsreception fredag den 21. februar. Det er fra klokken 18 til 24, og her grilles der helstegt pattegris i den store gårdhave. Der vil i øvrigt også være livemusik.

 

Lundbergs Spisehus

Maltvej 12
8400 Ebeltoft
Telefonnummer: +45 31 36 01 48
Mail: info@lundbergsspisehus.dk
www.lundbergsspisehus.dk

 

Restaurant Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev