//Restaurant

Varm fisk og gris i affaldssække: Dårlig hygiejne hos restaurant på lystbådehavnen

Halvanden time tog det Fødevarestyrelsen at konstatere så store problemer på Marselisborg Havnekro, at det udløste et bødeforlæg på 15.000 kroner.

 

Det skete under en såkaldt ordinær kontrol den 29. juli i år.

 

Til gengæld blev et ukendt antal gæster formentlig skånet for at gå hjem med dårlig mave.

 

Rå fisk på 11 grader

Restauranten på lystbådehavnen opbevarede ca. 1,5 kilo rødspættefileter i en køler, hvor temperaturen blev målt til 11 grader. Det samme blev fiskene.

 

Rødspætterne blev kasseret, da Fødevarestyrelsen opdagede det.

 

Gris i sække

Men den er gal med korrekt opbevaring af fødevarer på andre områder:

 

Frossen hel pattegris og frosne knogler blev opbevaret i affaldssække. Dén går ikke, og det fremgår også af Fødevarestyrelsens seneste kontrolrapport fra Marselisborg Havnekro, som kan imødese endnu et kontrolbesøg, næste gang mod gebyr, og som nu må have en sur smiley hængende fremme.

“Alle vores retter er lavet 100 % fra bunden i bedste håndværksmæssige kvalitet og selvfølgelig med de bedste årstidsbestemte råvarer,” fremgår det af restaurantens egen beskrivelse – men det kniber åbenbart med håndværket.

 

Rengøring og egenkontrol gav topkarakteren “Ingen anmærkninger”, imens punktet “Emballage” kostede en “Indskærpelse”. De alt for varme rødspætter udløste karakteren “Bødeforlæg (osv.)”, 15.000 kr. i bøde og den sure smiley.

 

Fødevarestyrelsens kontrolrapport:

 

 

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev