//Restaurant

Trøjborgs nye spisested: Tidligere Michelin-kok og Mevino-ejer har slået pjalterne sammen

Mevino & Mondrup er navnet på Trøjborgs nye spisested

 

Kemien var der med det samme, og corona-nedlukningen er blevet brugt til at udvikle et nyt koncept for Stina Callesen og Magnus Mondrup Knudsen. Gennem en fælles bekendt mødte de hinanden, og det blev begyndelsen på et nyt forretningseventyr.

 

Stina Callesen har siden efteråret sidste år haft vinbaren Mevino i Tordenskjoldsgade 19B. Hun havde inden corona et ønske om at gøre mere ved maddelen, og derfor faldt det hele i hak, da hun mødte Magnus, der har en fortid som Michelin-kok gennem otte år og derudover blandt andet har arbejdet på Mejeriet i Mårslet og Sjette Frederiks Kro i Risskov.

 

“Vi er en dogmefri restaurant, forstået på den måde, at vi ikke lægger os fast på at være udelukkende nordisk eller fransk. Vi bruger så vidt muligt lokale råvarer, men vi bruger smage fra hele verden – der er ingen grund til, at det bliver for fint. Vi laver mad, vi gerne selv vil spise – og der er intet hovskiskovski over vores sted,” siger Magnus Mondrup Knudsen.

 

Nyt og gammelt navn

Adressen er den samme, som da der kun var vinbar på matriklen, og noget af navnet er også beholdt, da spisestedet har fået navnet Mevino & Mondrup. Et sted, hvor der er fokus på bæredygtighed.

“Vi vil gerne give gæsterne en super god oplevelse med både service, vin og mad, så de går herfra med et smil på læben. Vi vil helst ikke kaldes en restaurant, for det oser af hvide duge, så derfor er vi et spisested,” siger Stina Callesen.

 

Lille bekymring

Da dørene åbnede til det nye spisested, var det med en smule bekymring og nervøsitet hos ejerne af Mevino & Mondrup.

 

“Jeg var bekymret for, om Trøjborg var klar til det her. Vi har taget nogle store skridt op i forhold til, hvad der ellers er her, men vi må sige, efter at være åbnet, at vi ikke tror, at det er for vildt,” siger Stina Callesen, og Magnus Mondrup Knudsen supplerer:

“Der er selvfølgelig stadig nogle ting, vi skal dreje på, men jeg har aldrig fået så meget ros på en uge, som jeg har fået den første uge, vi har haft åbent.”

 

De fortæller om tilfredse kunder, og at der var så mange, der gerne ville ind det nye sted dagen efter åbningen, at de måtte afvise 20 mennesker i døren.

 

Fremtidsdrømme

Indtil videre tager makkerparret et skridt ad gangen, og derfor vil de heller ikke på nuværende tidspunkt tænke på, om der måske skal være flere Mevino & Mondrup.

 

“Vi starter ét sted. Vi har altid drømme, og vi står ikke stille alt for længe, men nu tager vi lige en ting ad gangen,” lyder det fra indehaverne af det nye spisested.

 

En drøm, der dog ligger lige for, er at holde åbent om søndagen med morgenmad.

 

“Vores nuværende morgen- og frokostkort vil vi gerne lave mere morgenmadsagtigt til om søndagen, når lokalet ikke bliver brugt til at holde barnedåb og andre fester,” siger Stina Callesen og Magnus Mondrup Knudsen.

 

“Der har altid været efterspørgsel efter at bruge lokalerne til dåbsfester og konfirmationer, og det fungerer super godt – det vil vi gerne bruge vores søndage på,” fortæller Stina Callesen, der fortsat kører Mevino, hvor hun sælger vin – det foregår både fra spisetedet og på hjemmesiden.

 

Stina Callesen og Magnus Mondrup Knudsen har netop åbnet Trøjborgs nye spisested Mevino & Mondrup. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

 

 

 

Restaurant Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev