Moderne smørrebrød - Aarhus Update
//Guide

Guide: Her kan du få moderne smørrebrød i Aarhus

Smørrebrød er ikke bare smørrebrød. De tider er for længst ovre. Det gamle klassiske kender vi, og det lever i bedste velgående. Men der er flere, som har gentænkt og videreudviklet smørrebrødet. Det har medført, at smørrebrødet har fået en renæssance, og er i dag mere populært end nogensinde før. Det moderne smørrebrød kan noget smagsmæssigt, som gør det mere spændende og interessant. Det skal dog ikke være en konkurrence mellem klassisk og moderne smørrebrød. Det er et både og. Se vores fem gode bud på moderne smørrebrød i Aarhus her:

 

Kähler Spisesalon

Den første i Aarhus, som for alvor gjorde noget ud af moderne smørrebrød, var Kähler Spisesalon i M.P. Bruuns Gade. Stilen her er nytænkende, og man er ikke bange for at retænke klassisk smørrebrød i en ny forklædning, som i den grad slår det mest klassiske smørrebrød. Du bliver godt mæt af 3 stykker, men ikke mindst får du en smagsoplevelse, som overrasker positivt. Et af deres signaturstykker er, “Himmelsk hønsesalat”. Kødet er fra saftige hanekyllinger toppet med sprødt kyllingeskind og syltede bøgehatte. Men også deres “Vesterhavsvandring” med lufttørret skinke fra Fanø med prisvindende høost, pocheret æg og salturt fra marsken er en af mine favoritter.

Prisen per stykke er 79 kroner, og 3 stykker koster 200 kroner.

 

Kähler Spisesalon

M.P. Bruuns Gade 33
8000 Aarhus C
Website

 

Mor Anna

I Mejlgade ligger bageriet Mor Anna. De laver forrygende godt brød, med de bedste råvarer. Men de laver også smørrebrød. Der er få pladser, hvor du kan spise det, men det er mest som takeaway. Her går smørrebrødet som varmt brød. Idéen her er, at der er 3 stykker, som er valgt på forhånd. Sådan er det. Valgmulighederne må du give køb på, men prisen er også den laveste i Aarhus for moderne smørrebrød. Alt er hjemmelavet. Pålægget er altid speciel udvalgt. eres hjemmerøget laks, med syltede æbler er blandt mine favoritter. Det samme med deres franske paté og deres relish. Udvalget bliver jævnligt skiftet ud. Ikke nødvendigvis dem alle tre på en gang. Utrolig flot smag til prisen.

Prisen for 3 stykker smørrebrød er 5o kroner.

 

Mor Anna

Mejlgade 5
8000 Aarhus C
Website

 

F-HØJ

F-Høj er Restaurant Frederikshøjs lillebror. Her tager de udgangspunkt i klassisk smørrebrød, men retænker det, og får det til at smage forrygende godt. Du kan spise dit smørrebrød hos F-Høj, men det er også en takeaway. Smørrebrødet er altid frisksmurt. Alt er lavet med kærlighed til råvarerne og samme høje standard, som Wassim Hallals køkken er garant for. Stykkerne skifter efter årstiden, og der er altid mellem seks og otte stykker at vælge mellem. Smørrebrødsforretningen eller Deli´en ligger i den hyggelige ende af åen, og her kan du sidde udenfor og spise. F-HØJ brygger deres egen øl, som passer til smørrebrødet.

Prisen for 2 stykker uspecificeret smørrebrød er 120 kroner. 3 stykker uspecificeret koster 165 kroner. Du kan også vælge de stykker, du ønsker, men så er prisen fra 65 til 75 kroner.

 

F-HØJ

Grønnegade 2
8000 Aarhus C
Website

 

Vestergade 51

Nyeste skud på smørrebrødsstammen er Vestergade 51. En gammeldags smørrebrødsrestaurant i moderne klæder med fokus på velsmag. Mottoet er moderne klassisk smørrebrød. Men det er moderne smørrebrød, de laver, selvom de af og til bruger de klassiske navne.

Her får du mellem 20 og 25 forskellige stykker at vælge mellem. Alt er hjemmelavet, hvilket er en selvfølge her. De har et stort udvalg af sild. Hjemmesaltet, syltede, stegte og en ny “Sol over Vestergade”. Brødet bager de selv. Og her får du smør på brødet.  Smørret kærner de også selv. Stykkerne er store hos Vestergade 51. Kokkene hos Vestergade 51 er kreative, og de arbejder en del med lokale råvarer og smag. De elsker at retænke og udvikle nye stykker.

Prisen er fra 79 kroner for et stykke smørrebrød.

 

Vestergade 51

Vestergade 51
8000 Aarhus C
Website

 

Foodfein

Caféen og bageren tæt på Strøget har lavet smørrebrød, fra de åbnede. Deres råvarer er speciel udvalgte, og alt er hjemmelavet. Der er en tre til fire stykker smørrebrød at vælge mellem, og de smøres løbende hele dagen. Hvilke stykker, der serveres, varierer fra måned til måned. Niveauet er højt, og det er kun de bedste råvarer, der bruges. Genren er over i moderne smørrebrød. De er godt sammensat og velsmagende. Brødet hos Foodfein er omdrejningspunktet. Det bages i Foodfeins eget mikrobageri, og det har taget caféen adskillige år at nå frem til resultatet. De bager i en stenovn, og de kværner melet selv. Der er en 4-5 stykker smørrebrød at vælge mellem. Smørrebrødet kan spises i den hyggelige café eller fås som takeaway.

Prisen er 39 for et stykker, 75 kroner for 2 stykker og 99 kroner for 3 stykker. Hvis du tage det med dig, sparer du 10 kroner ved køb af to og tre stykker.

 

Foodfein

Sønder Allé 6
8000 Aarhus C
Website

 

 

 

Guide Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet