Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye tider i restaurationsbranchen: Molskroen laver julefrokost to go

Af Jan L. Pedersen

Nedlukningen og Corona-restriktionerne tilbage i marts gav nye ideer til køkkenchef Steffen Villadsen.

 

Det så ikke for godt ud for restaurationsbranchen dengang i marts, hvor statsministeren lukkede det meste af landet ned. Ved Femmøller på Mols frustrerede det, som det gjorde langt de fleste i branchen, Steffen Villadsen, der er køkkenchef på gourmetrestauranten Molskroen. Der gik dog kun få dage, før frustrationerne blev afløst af kreativitet:

 

Jeg ville ikke bare sidde derhjemme og vente, jeg ville lave takeaway, fortæller han.

 

Takeaway, jeg kunne stå inde for, som lå lige et niveau over det meste andet, man kunne få, og stadig med vores klassiske tilgang, hvor vi laver det hele selv.

 

 

Lige til at stille på bordet

Første test var en påskefrokost, og den har nu udviklet sig til en takeaway-julefrokost, hvor alt er lavet på forhånd og er anrettet i skåle og på fade.

 

Man skal ikke forveksle menuen med vores julemenu her på Molskroen, som er noget anderledes, men se det som vores bud på en klassisk julefrokost til at spise om dagen derhjemme, eller hvor og hvornår man nu holder den. Den rammer godt ind i tiden, hvor det for nogle er et dilemma og en bekymring, om de skal holde julefrokosten ude eller ej, mener køkkenchefen.

 

Steffen Villadsen oplyser, at der udover afhentning ikke er noget arbejde at udføre derhjemme. Det hele er pakket i bæredygtigt engangsmateriale til at servere i, så der er ikke noget, der skal tilberedes, og ikke noget service, der skal returneres bagefter, forklarer han.

 

Usikre tider

Ideen til julefrokost to go var oprindeligt ment som en erstatning for gæster i restauranten, men efter genåbningen af landet og færre restriktioner er den blevet et supplement til Molskroens øvrige aktiviteter.

 

Vi ligger jo meget godt placeret med masser af luft og god plads både ude og inde, og vi har ikke umiddelbart problemer med at tiltrække gæster, selvom vi skal lukke klokken 22, nok fordi de fleste af dem overnatter her. Men det betyder jo ikke, at vi ikke kan være kreative med nye ideer, for hvor længe det varer, er der jo ingen der ved, siger Steffen Villadsen.

 

Molskroen vil udover julefrokosten også snart præsentere en takeaway-menu til juleaften.

 

Molskroens julefrokost to go kan ses og bestilles her:

 

Nye tider i restaurationsbranchen: Molskroen laver julefrokost to go

 

Del artikel

Andre læser også