//Nyheder, Takeaway

Morfars Take Away: Daniel Busch er tilbage med nyt koncept med klassiske danske retter leveret til døren  

Daniel Busch er tilbage med et nyt takeaway-koncept, som vi ikke har set før i Aarhus. I så fald vi har, så er det i hvert fald mange år siden. Måske i oldefars ungdom. Daniel startede restauranten, Den Lille Kro, i Nørregade, og var om nogen med til at give god, hjemmelavet dansk mad en renæssance. Efter Daniel Busch lukkede den Den Lille Kro, startede han firmaet, Gastro Partner. Den kører for fuld blus, og det fortsætter den med. Morfars Take Away åbner den 1. september i år.

 

Ordentligt hjemmelavet takeaway

Aarhus kan meget, og det er helt vildt, hvad der sker på restaurantfronten. Men Daniel Busch forstår ikke, hvorfor der ikke er nogen, eller kun ganske få, som satser på ordentligt og hjemmelavet takeaway – som er varmt, når det kommer hjem. Det vil han lave om på med sine to partnere, Thomas Mandsfeldt og Thomas Hintze. Henholdsvis kok og tidligere ejer af Rødbillet. Trioen er klar med lokaler, personale og ikke mindst konceptet. Konceptet er klar, og idéen er så god at trioen er klar til at åbne flere steder i Danmark.

 

Varm mad, som er V-A-R-M

Nu er takeaway ofte en svingende oplevelse. Ofte er den mad, som skulle være varm, blevet kold – eller i bedste fald lunken. Den mad, som skulle være kold, er blevet lun. Det kender vi alt for godt. Ofte sjusker dem, som skal levere maden, og måltidet ender som en skuffelse. Det ved Daniel Busch og trioen godt. Derfor har de handlet på den problemstilling. Alt kommer i termobeholdere, så en sovs er brandvarm, når du åbner den derhjemme. Det er ganske enkelt et must, vi har den rigtige emballage, som kan holde maden varm, hvis man skal lave ordentlig takeaway, fortæller Daniel Busch.

 

Lokaler på Frederiksbjerg Torv

Det smarte ved en forretning, som skal leve af takeaway, er, at man let kan komme til den. Og det ved de tre ejere godt. Derfor er lokationen ikke i centrum, eller midtbyen. Det er tæt på Langenæs, i den gamle slagterforretninger, hvor Slagter Stjernholm havde til huse. Før ham, var det Slagter Nielsen, som drev sin forretning i lokalerne. Senest har Colour Tours haft rejsecafé i lokalerne. Man er i fuld gang med ombygning af lokalerne, og der bliver også 15 siddepladser, hvor man kan spise sin mad, men det er takeaway, der er omdrejningspunktet. De gæster, som ikke vil have deres mad med hjem, kan fint spise den i forretningen. Der er flere parkeringspladser ved, og omkring, Morfars Take Away.

Arkivfoto – Stjernholm har ikke butik i lokalerne mere

Hvad er det så for retter, vi snakker om?

Alt er hjemmelavet, og de fleste opskrifter er fra tiden med Den Lille Kro. Vi kan købe hakkebøf med bløde løg, wienerschnitzel, boller i karry, bøfsandwich, stegt flæsk med persillesovs, brændende kærlighed, morfars mørbradgryde, skipperlabskovs, gammeldags oksesteg stegt som vildt, oksebryst i peberrodssovs, frikadeller med kartofler og brun sovs, kalvefrikassé, flæskesteg med rødkål og surt, gammeldags grydestegt kylling, indbagt mørbrad, torsk med sennepssovs, pariserbøf, benløse fugle, tarteletter, karbonader, æblekage med flødeskum og så videre. Det er blot for at nævne nogle af de retter, vi kan forvente hos Morfars Take Away.

 

Priser, hvor alle kan være med

Hvad koster det så? Det varierer lidt, men mellem 65 og 85 kroner for en ret per snude. Og her understreger Daniel Busch, at man bliver mæt. Det er ikke petit-portioner, vi gør i, siger han med et grin. Der bliver også familiepakker til fire eller fem personer. Her vil prisen være omkring de 200 kroner for en omgang hjemmelavet mad til fire. Lige nu starter de ud med 215 kroner.

Morfars Take Away

Frederiksbjerg Torv 1
8000 Aarhus, Denmark
Telefon: 40 80 30 81

 

Nyheder Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet