//Det sker

Nemo Hjul: Julemarkedet på Bispetorv byder på nostalgisk jul – og helt forrygende god mad

Domkirken i Aarhus er ualmindelig smuk. Både set indefra og udefra. At have den som kulisse løfter de fleste oplevelser. Det har cirkusdirektøren og skuespilleren, Søren Østergaard, helt sikkert set, da Zirkus Nemo har fået plads på de gamle brosten.

 

Der er dømt julenostalgi for hele familien og alle sanserne, når Zirkus Nemo byder på underfundig underholdning. Her vil du finde gammeldags karruseller, lykkehjul, børnetog – og et væld af kulinariske oplevelser. Den hyggeligste stemning, som bringer julestemningen frem hos alle.

 

Mefisto står for maden

Maden har fået et nøk op. Intet julemarked i Aarhus har haft et så bredt menukort – så vidt jeg ved. Der er virkelig noget for enhver smag. Som eksempel Thy sild, klassisk røget laks med flødestuvet spinat, muslinger og fritter med aioli, fiskefrikadeller, gullaschsuppe, flæskestegssandwich med den sprødeste flæskesvær og sidst men ikke mindst den omtalte “pølsemix” – smadremandens favorit.

Udover det serveres også flere forskellige lækre fiskedelikatesser på dåse, som er perfekt til deling. Heriblandt tunpaté, sardinpaté, tun i olivenolie, små røgede sardiner og makrel i øko jomfruolie. “Østergaards favoritter” er også en mulighed. Her kan du vælge mellem havfriske østers serveret naturel med citron og tabasco, de kan købes pr stk., eller du kan vælge at købe 6 stk. med et glas Cremant. En anden af hans favoritter er Caviar, White Sturgeon med toast og cremefraiche.

Kager som i gamle dage

Juletraditionen tro er det også muligt at krydre ganen med “Hjulekager og andet sødt”. Her kan du bogstaveligt talt tage en bid af gode, gamle juletraditioner – fra hjemmelavede lune æbleskiver, til klejner, brunkager, honninghjerter og marcipangris fra Summerbird.

Til slut skal tørsten også slukkes, med f.eks en kop varm chokolade med flødeskum, som naturligvis er lavet på ægte chokolade. Andre varme drikke til generationer med lidt år på bagen tilbydes også. Her er der gløgg, irsk kaffe, kaffe eller the. Endvidere er der også mulighed for noget koldt at drikke. Her serveres der forskellige udvalgte øl fra Jacobsens på flaske, Hjulemarkedets hvid- og rødvin, æblemost fra Gårdmosteriet og Ramlösa.

En 4,5 liters 10-års Tawny Port fra W. & J. Graham’s bliver rundhåndet skænket i glas inde i zirkusdirektørens gamle og smukke cafévogn.

 

Nemo lækkerier til at bringe hjem

Hvis du gerne vil fra julemarkedet med noget særdeles velsmagende, er det her, du skal slå til. I cafévognen er det muligt at få fiskedelikatesser på dåse med hjem, så disse også kan nydes derhjemme foran pejsen. Samtidig kan du som noget helt særligt også få østers, caviar White Sturgeon 15 gram i dåse – eller som sæt med en perlemors-ske i termopose, og måske Danmarks lækreste marinerede eller krydrede Thysild med dig hjem.

Hjulemarkedet på Bispetorv holder åbent fra fredag den 23. november til lørdag den 22. december og der er gratis adgang for alle.

Åbningstider

Mandag – fredag 12.00-18.00

Lørdag – søndag 11.00-18.00

 

Det sker Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev