//Barer, Restaurant

Ny energi på Bar Plata: Cocktailnørder går amok med nyt koncept

Bar Plata åbnede på Klostertorvet tilbage i november 2018 med fokus på god mad, gode cocktails og det, at man havde et sted i Aarhus, hvor køkkenet havde sent åbent.

 

Ny tilgang

Der er sket en udvikling med køkkenet og baren, og i dag introducerer Bar Plata en ny tilgang til mad og cocktails. Siden Bar Plata har fået sit eget køkken, er der kommet større fokus på alternative råvarer i deres udvalg af cocktails.

 

Temaet var mere at tænke ud af boksen eller noget i den retning. Samspillet mellem cocktails og retterne skulle være præcise og koordinerede.

 

For eksempel har de en “Persille Cocktail” og “Karl Johan Cocktail”, som hver især er designet til at matche en ret, hvor persille og Karl Johan indgår i retten. Sammen går cocktailen og retten op i en højere enhed.  

 

Det er en anden og mere eksperimenterende tilgang til cocktails, end det man hidtil har været vant til på Bar Plata. Udover de to cocktails har Bar Plata i øjeblikket også en gulerodscocktail, en rødbedecocktail og en pæn stærk chili cocktail med litchi.

 

Startskuddet blev nogle nye lokaler

Det hele startede, da vi flyttede til de nye lokaler, og på det tidspunkt var Bar Plata stadigvæk en “gin, rom og champagne” bar, men nu havde vi lige pludselig vores eget køkken at lege med. Vi fik køkkenchefen, Anders Holm, med på holdet, en mand som kan sit kram, når det kommer til mad, og siden start har Anders og jeg været i tænkeboksen for at finde ud af, hvilken retning Bar Plata bevæger sig hen imod. Anders har en anden tilgang til sammensætning af smage på grund af hans mange år i køkkenet, og det har kastet nyt lys på den måde, vi arbejder med cocktails, fortæller Vince Nielsen, partner i Bar Plata.

Forsøg på forsøg

I vores gamle menukort havde vi f.eks. en okseret med rødbede, som vi parrede med en klassisk romcocktail. Det matchede ikke rigtig, men smagte godt hver for sig. Så foreslog Anders, om vi ikke kunne lave en rødbedecocktail til retten, som resulterede i en rødbedecocktail med cognac og absint. Dette stunt tog hele retten og cocktailen op på et andet niveau. Vi har nu fundet vores niche her på madscenen i Aarhus. Cocktails møder gastronomi med masser af smag og idé”, fortæller Vince Nielsen.

 

Det nye menukort er simpelt

Der er 5 klassiske cocktails, 5 gin og tonics, (Bar Plata vil stadigvæk altid have masser af kærlighed for gin og tonics), deres diningmenu som består af 5 retter og dertil matchende cocktails, deres 10 signatur cocktails og til sidst et lille udvalg af champagne, øl og sodavand.

 

Gæsterne har ifølge Vince Nielsen taget rigtig godt imod det og syntes, at det er en fremragende og anderledes aften ude. Bar Plata kører stadig late night dining, så man kan spise og drikke deres matchende retter og cocktails til sent ud på natten.

Cocktailbaren ledes af Vince Nielsen og sine dygtige og kreative cocktailnørder. Anders Holm er køkkenchefen, og er styrmanden på madsiden.

 

Bar Plata holder åbent onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Det er muligt at reservere lokalerne til arrangementer de andre dage.

 

Hvis man vil være sikker på at få et bord, er det en god ide at bestille på forhånd. Send en mail til reservation@barplata.dk. Hvis man vil bestille bord til samme aften, anbefales man at ringe på telefon +45 23 10 20 10.

 

Bar Plata

Klostertorvet 5
8000 Aarhus
Website:

 

 

Barer Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev