Søren Aamand, Nohrlund og den perfekte cocktail – på flaske altså

Nohrlund står der med hvidt tryk på en lille og måske anonym flaske. Designet er enkelt, og den ser indbydende og interessant ud. Den ligner ikke andre flasker, men det er heller ikke meningen, finder vi ud lidt senere. I flasken er der en frisk, hjemmelavet cocktail. Underligt, var det første, som slog mig, men efter jeg smagte dem, ændrede jeg markant mening.

Forsøg på publikum

Vi har sat opfinderen og ejeren af Nohrlund, Søren Aamand, stævne på Café Drudenfuss i Aarhus. Søren Aamand er selv cocktailbartender og har været det i 7 år, så hans baggrund og viden om cocktails er ikke til at tage fejl af.

Rygtet om de nye cocktails på flaske er gået i byen siden årets Sommer Chillout i Ceresparken. Det var der, Søren Aamand for første gang testede sine flaske-cocktails på publikum. De blev taget godt imod, faktisk blev de revet væk. Roserne, smagen og konceptet var til at få øje på. Det gav ham det sidst rygstød til at komme i gang, og de sidste 14 dage er det gået stærkt.

En drengedrøm

Søren Aamand er vokset op på landet med rigelige mængder hjemmelavet saft. Ikke noget med ensartet, masseproduceret kartonsaft som smager ens. Nej, dengang smagte saften forskelligt alt efter vejret, sommeren, høsttidspunktet mv. Derfor var det helt naturligt, at man smagte saften til alt efter, hvordan råvarerne var. Denne filosofi ligger også bag de cocktails, som han laver. De smager ikke ens, og det er heller ikke meningen, at de skal det.

Den gode smag, som vi kan huske fra barndommen, kan genfindes. Man skulle kunne smage de friske jordbær, rabarber, hyben, hyldeblomst og havtorn. Det er de danske råvarer, som er omdrejningspunktet i Nohrlund. Når folk gerne vil drikke og nyde alkohol, så synes jeg, det er på tide, at de kan gøre det på en smagsmæssig ordentlig måde, hvor produktet er lavet på kvalitetsråvarer fortæller Søren Aamand.

Et alternativ til cider, øl og vin

Der er nu tre forskellige og på hver sin smagsmæssige måde sikre cocktails. Den ene er med jordbær/rabarber og vodka, den anden er med hyben, havtorn og rom, mens den tredje er med hyldeblomst, ingefær og gin. De er alle lavet på danske bær. Ud over de tre som er i handlen, så kommer der meget snart en økologisk efterårscocktail, hvor alle ingredienserne, også spiritusen, er 100% økologiske. Den vil i starten komme i et begrænset parti. Der arbejdes også på en julecocktail og nytårscocktail, men Søren Aamand vil ikke fortælle mere om, hvordan den bliver.

Kan kun købes i Aarhus – endnu

De hjemmelavede cocktails kan købes hos SmagFørst butikkerne i Jægergårdsgade og på Trøjborg, men også hos den kendte vin- og delikatessebutik, Olivi, i Højbjerg. Prisen er 39 kroner for en og to styk for 69 kroner. Den pris virker meget sympatisk, efter jeg har smagt, hvad der er i flaskerne. På sigt, fortæller Søren Aamand, er det meningen, at Nohrlund cocktails skal kunne købes i hele landet, men også til festivaler, på caféer og restauranter. Heldigvis er der allerede forespørgsler fra nogle restauranter og større events. Held og lykke med projektet herfra Aarhus Update. Som bonusinfo kan vi oplyse, at Nohrlund cocktail på flaske kan købes ved CANblauscenen på Klostertorvet under Aarhus Festuge.

Skrevet af Jan L. Pedersen 

Nohrlund - tre på stribe

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev