Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Øl & Gourmet hos Aarhus Bryghus: Klar med en stribe nye og lokale produkter

Af anders@sommersangdigital.dk

Øl & Gourmet afholdes for tredje år på Aarhus Bryghus. Det afholdes den første lørdag i april måned. De seneste år har arrangementet været begunstiget af godt vejr og har været velbesøgt. Det ser ud til at vejrguderne er med os igen i år. Der sættes et stort telt op på gårdspladsen. De besøgende betaler 30 kroner i entre. Det er ikke nødvendigt at bestille billetter, der er plads til alle.

 

Ved rundgang hos de boder som er med, kan der smages på øl, spiritus, mjød, gourmet kaffe, chokolade og mad fra lokale leverandører. Arrangørerne tilstræber at smagsprøver koster 10 kroner (10 cl øl eller 1 cl spiritus).

I forbindelse med Aarhus Bryghus´ arrangement Øl & Gourmet nu på lørdag på Aarhus Bryghus, præsenteres en hel stribe nye produkter:

 

  • Aarhus Bryghus Sommer Hvede er en klassisk hvedeøl efter bayersk forbillede. Den er brygget med en særlig gær, som giver den karakteristiske aroma, man forventer af denne øltype. Sommer Hvede kommer i første omgang udelukkende på fad.

 

  • Aarhus Bryghus NEIPA er udviklet i samarbejde med folkene bag specialølsbaren Humlen på Smuk Fest, hvor den var at finde sidste år til Skanderborg Festival. Den blev revet væk, derfor har vi besluttet at brygge den igen til salg, både på fad og på flaske. Øl stilen NEIPA er karakteriseret af at der stort set slet ikke er anvendt noget bitterhumle. Til gengæld er der anvendt rigelige mængder af amerikanske humletyper sent i kogningen, ligesom der er tilsat humle til det gærende øl og der er tilsat yderligere humle inden tapning. Endelig er den brygget med havre og hvede.

 

  • Spirit of Aarhus PINK er en færdigblandet cocktail, baseret på den råsprit som anvendes til fremstilling af gin og whisky. Her er den kombineret med vores Æblebrus samt røde bær. Den færdig cocktail lever op til sit navn med farven, mens smagen er domineret af æbler og de røde bær. Vi tror den vil blive et populært indslag i enhver sommerfest. Fås kun på fad.

 

  • Spirit of Aarhus Lyng Gin, 45% er inspireret af Moesgård Strand, hvor der både vokser enebær og lyng. Igen er det vores råsprit som er anvendt. Der er tilsat lyngblomster, enebær, citrusskal, koriander, citronverbena, peber og spidskommen. Det har lagret i nogle dage, hvorpå det hele er destilleret en gang til. Den resulterende gin er temmelig markant, idet vi mener at man skal kunne smage ginnen i en G&T.

 

I år vil følgende være at finde Brænderiet Enghaven, Black Coffee Roasters, Samba, Randers Bryghus, Fur Bryghus, Thisted Bryghus, Danske Ølentusiaster, Humleland, Grauballe Bryghus, Kathrine Andersen Chokolade, Restaurant Unico, Vestergade 51, Ebeltoft Gaardbryggeri, Wintercoat, Beardbrew og Heidrun Mjød.

Øl & Gourmet hos Aarhus Bryghus: Klar med en stribe nye og lokale produkter

 

Del artikel

Andre læser også