//Nyheder

Omfattende svindel med NemID: 11 anholdt

Det kan åbenbart ikke siges for ofte eller tydeligt nok:

 

Man skal ikke udlevere sit NemID til nogen som helst – og man skal i det hele taget ikke udlevere bankoplysninger eller andre personfølsomme oplyser til tilfældige mennesker, som henvender sig telefonisk eller pr. mail og ofte anonymt eller skjult bag falske adresser.

 

På tværs af landet

Det blev endnu en gang slået fast, da Særlig Efterforskning Vest torsdag anholdt ikke færre end 11 personer mellem 16 og 30 år i en aktion på tværs af landet.

 

Alle sigtes for databedrageri ved at have skaffet sig adgang til en lang række menneskers NemID og nøglekort for derefter at misbruge ofrenes bankkonti.

 

Særlig Efterforskning Vest fik assistance af kolleger fra Østjyllands og Fyns Politi under aktionen, der fandt sted i Aarhus, Odense, på Vestsjælland og i Københavns-området.

 

Høj grad af planlægning

“Der er efter vores opfattelse tale om organiseret kriminalitet, der kræver en høj grad af planlægning, og bedragerierne er gået ud over en lang række uskyldige borgere,” siger lederen af Særlig Efterforskning Vest, politiinspektør Carit Andersen.

 

De 11 anholdte fremstilles i grundlovsforhør allerede torsdag aften ved Retten i Aarhus, og anklagemyndigheden vil bede om lukkede døre. Dermed har hverken pressen eller offentligheden adgang til grundlovsforhøret.

 

 

Nyheder Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev