Foråret er højsæson for fisk, og hvis du vil spare pengene, så skal du gå efter sæsonens stenbiderrogn. Sebastian Kühnel, køkkenchef i Timm Vladimirs Køkken Aarhus, deler opskriften af blinis med stenbiderrogn og et par tips, hvordan du kan forkæle dine smagsløg.

 

Til 4 personer skal du bruge følgende ingredienser:

 

50 g hvedemel

50 g boghvedemel

2 æg

1 tsk. bagepulver

1⁄2 tsk. salt

1 dl. sødmælk

1 spsk. smør til stegning

160 g renset og saltet stenbiderrogn

4 spsk. creme fraiche 38%

Karse

 

 

Tilberedning ( 30 minutter)

Bland hvedemel, boghvedemel, salt og bagepulver sammen i en skål. Separer æggehviderne fra blommerne og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og mælk sammen med de tørre ingredienser og vend til sidst de piskede æggehvider i dejen.

 

Steg fire mellemstore blinier (ca. 8 cm i diameter svarende til omkring 3 spsk. dej) af, i godt med smør til de er fine gyldne på hver side. Smørret må gerne brune lidt før du smider blinierne på panden.

 

De færdigstegte blinier toppes af med creme fraiche, stenbiderrogn og karse samt evt. andre urter i sæson. 

 

Denne opskrift er en del af Sæson Forår madkursus. Du kan i øvrigt se det fulde kursusprogram i Timm Vladimirs Køkken i Aarhus her:

 

 

 

Kokkens livretter Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev