Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Paul Cunningham er Danmarks ubestridte hotdogkonge anno 2016

Af anders@sommersangdigital.dk

Henne Kirkeby Kro med Paul Cunningham har lavet den bedste hotdog i 2016. Det var dommerne enige om, da Hotdog DM blev afholdt under Food Festival i Aarhus.

 

Grillet majsbrød, pølse med Grambogård gris, bønner chili og spidskommen, majs creme, guacemole, grillet fersken salsa, koriander og scállion var blot nogle af ingredienserne i den hotdog, som netop er blevet kåret til at være Danmarks bedste. Det skete under det årlige Hotdog DM, som er en del af Food Festival i Aarhus.

IMG_6537

Dog of the dead var den døbt, og navnet var bestemt ikke tilfældigt valgt. Paul Cunningham & Co. fra Henne Kirkeby Kro ankom nemlig til Hotdog DM i en Opel Omega ligkistevogn fra midt 90’erne udklædt med tydelige referencer til mexicanernes hyldest af de døde under deres fest-dag Día de Muertos (De Dødes Dag). Ikke nok med at den mexicansk inspirerede hotdog var den mest populære blandt dommerne, så var det også den hotdog, der solgte mest under arrangementet. Over 230 døds-hotdogs blev således langet ud til folk fra Henne Krikeby Kros midlertidige pølsestand.

Hot Dog DM5_low-res

Dermed bidrog den nyligt udvænte michelin-kro kraftigt til, at i alt 235.000 kroner blev samlet ind til Børnefonden, som fik alle pengene fra salget af de ekstraordinære hotdogs.

 

Det var dog ikke uden kamp, at Paul Cunningham kunne generobre den titel han sidst vandt i 2013. For modstanderne var blandt andet den lokale Michelinkok Søren Jacobsen fra Gastromé, Lasse Starup fra Restaurant Koch, Bryan Francisco fra Tree Top, og ikke mindst regerende og dobbelte Danmarksmester i hotdog, Jeppe Foldager, der til dagligt serverer sine sine gastronomiske kreationer hos Alberto K på toppen af SAS-hotellet i København.

Vinderen af prisen som den mest innovative hotdog gik til Restaurant Hærværk i Aarhus, der havde lavet en hotdog, hvor en grillet agurk agerede pølse. Salatblade var brødet og det hele blev toppet med revede, tørrede oksehjerter.

 

Også den “normale” hotdog blev hyldet

Det var dog ikke kun Michelinkokke, der dystede i at lave kreative udgaver af den ærkedanske streetfood. Til Hotdog DM var der nemlig to kategorier. Den Moderne Hotdog og Den Traditionelle Hotdog. I kategorien Den Traditionelle Hotdog var det den klassiske danske hotdog, som vi kender den nede fra pølsevognen, der var i fokus. Og her var det John Michael Jensen fra Johns Hotdog Deli ved Hovedbanegården i København, der ifølge dommerne lavede den bedste hotdog anno 2016

 

Hotdog DM er til for at hylde og bevare pølsevognen

Initiativet om Hotdog DM er startet af Børsens madanmelder Ole Troelsø, som startede Hotdog DM, fordi han var frustreret over den danske pølsevogns deroute. ”Pølsevognen var ved at forsvinde, fordi alt for mange solgte pølser og hotdogs i elendig kvalitet. Men pølsevognen er det danske gadekøkken. Min idé var meget simpel. At få nogen af landets bedste kokke til at kaste deres kærlighed og stjernestøv på hotdoggen. For uanset om du er høj eller lav, uanset om du som kok laver gåselever og pighvar til hverdag, så mødes vi alle, når aftenen er slut i pølsevognen”, forklarer Ole Troelsø, som glæder sig til at opleve kreationerne fra det stærke deltagerfelt, og som er begejstret for at se den positive udvikling og stigende interesse for hotdoggen.

 

Tanken med Hotdog DM er, at kokke og traditionelle pølsemænd kan tørne sammen i en velsmagende kamp på pølser og brød, så der skabes fokus omkring de stolte traditioner, det gode håndværk og de gode råvarer bag den danske hotdog.

 

De deltog i Hotdog DM 2016

 

  • Paul Cunningham – Henne Kirkeby Kro (1 michelinstjerne)

  • Søren Jakobsen – Gastromé (1 michelinstjerne)

  • Mark Lundgaard – Kong Hans (1 michelinstjerne)

  • Brian Flink Pedersen – PølseMageriet

  • Jeppe Foldager – Alberto K

  • Lasse Strarup – Brdr Koch

  • Bryan Francisco – Tree Top

  • Restaurant Sårt

  • Restaurant Hærværk

  • Jacob Bülow – Entré Dining

  • John Kofod – Sortebro Kro

  • Jonas Skou – OliNico

  • Lasse Munkholm – Restaurant Et

  • Anders Aagard – Madklubben

  • Peter Hansen – The Balcony

  • Rasmus Munk – Alchemist

Del artikel

Andre læser også