//Tjek Takeaway

Mobilt madsted: Olivia laver gourmet hotdogs i Åbyhøj-Parken

Australske Olivia Hazelton ruller ud med gourmet hotdogs med firmaet ‘Pickles Pusherne’, der foreløbig holder til i Åbyhøj og omegn, men som gerne ruller ud til fester

 

Et ny madkoncept har ramt Åbyhøj. Navnet er ‘Pickles Pusherne’, og bag det står Olivia Hazelton.

 

“Jeg har først og fremmest været interesseret i at sylte og konservere forskellige ting og sælge dem i glas på markeder. Og så tænkte jeg, at der ikke rigtig var nogen, der laver gourmet hotdogs på gaderne mere, og at det her var en god mulighed for at bruge nogle af alle mine syltede ting,” fortæller Olivia Hazelton, der sælger gourmet hotdogs fra sin eldrevne Christiania-cykel.

 

I første omgang i Åbyhøj-Parken, der ligger tæt på hendes bopæl. Hun er oprindeligt fra Australien, men opsøgte sine danske rødder for fire år siden.

 

“Min mor flyttede fra Trøjborg til Australien som 3-årig, så jeg har spist en masse forskelligt dansk mad fra barnsben og interesseret mig for det,” forklarer den 29-årige kvinde.

 

I hjemlandet drev hun en madvogn med dansk mad som smørrebrød, kardemommesnegle og den danske version af en hot dog.

 

En Christiania-cykel fungerer både som transportmiddel, køkken og serveringssted for ‘Pickles Pusherne’, der er ejet og drevet af Olivia Hazelton. Foto: Kim Skovrup Andersen

 

Som 25-årig ville Olivia Hazelton gerne opleve Europa og ikke mindst Danmark for også at fortsætte med at arbejde med dansk mad. Her mødte hun sin nuværende kæreste, så nu er det ikke kun kærligheden til maden, der holder hende her.

 

Det mobile madsted kan tilbyde tre forskellige slags gourmet hotdogs, og der et væld af forskellige ingredienser som æble/karry ketchup, syltet squash, baconstykker, smeltet ost og croutoner, så smagsløgene kan risikere at komme på overarbejde.

 

28 prøvesmagninger

En pølse fra Slagter Theilgaard har fundet vej i et hjemmebagt surdejsbrød efter adskillige prøvesmagninger.

 

“Jeg tror, min kæreste og jeg prøvespiste 28 forskellige pølser, før vi fandt den perfekte, der både har svinekød, oksekød, paprika og lidt rom,” fortæller ejeren af ‘Pickles Pusherne’.

 

 

På sigt er det planen, at ‘Pickles Pusherne’ også skal rykke ud til bryllupper, konfirmationer, fødselsdage og andre fester.

 

“Elcyklen giver mig en langt større frihed end før, hvor jeg brugte en gammel ombygget hospitalsrullevogn fra Skejby Sygehus. Så det her er en drøm. En anden drøm er også at kommet ud og sælge hotdogs til festivaler og alle mulige pop up events i fremtiden,” siger Olivia Hazelton og nævner en fiske-og jagtmesse, hvor hun langede 900 ‘varme hunde’ over disken fra Christiania-cyklen.

 

Det eneste faste sted, australieren foreløbig vender tilbage til er Åbyhøj-Parken.

 

“Parken her er et rigtig rart sted, og der er tit mange mennesker her. Og jeg kan godt lide konceptet om at komme ud dér, hvor folk er i stedet for, at de kommer til mig i en butik,” siger hun.

 

Følg Pickles Pusherne her:

 

 

 

 

 

Tjek Takeaway Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev