Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Al dente, tak: Pizzahytten kan også lave pasta

Af Søren Holm-Hansen

Den lokale restaurant Pizzahytten i Guldsmedgade – som snart åbner en filial i Jægergårdsgade – kan andet end at tilberede en god og sprød pizza.

 

De fleste kan finde ud af bikse en kødsovs sammen med noget pasta. Hos Pizzahytten har man højnet niveauet en smule og tilbyder både en klassisk italiensk pasta bolognese inklusive selleri og gulerod, en klassisk lasagne – også tilsat grøntsager – og den delikate pasta carbonara.

 

I sin oprindelige form indeholder den både pancetta, æggeblommer og frisk pasta.

 

En carbonara er egentlig ikke svær at lave, men den kræver de rigtige råvarer, flere blus på komfuret, og en lille smule forberedelse, hvis det skal være autentisk, velsmagende og varmt ved serveringen. Det kræver timing. Og så er det da en fornøjelse at gå ud i byen og få den serveret på den helt rigtige måde.

 

Den hurtige opskrift – er snyd

Den hurtige måde at fremtrylle en carbonara på lyder noget i retning af: Kog pastaen, steg bacon (!), svampe (!) og hvidløg, bland fløde og æggeblommer, tilsæt salt og peber, riv parmesan over pastaen, hæld æg og fløde hen over bacon og svampe til en tyk sovs, og hæld sovsen over pastaen.

Al dente, tak: Pizzahytten kan også lave pasta

Det smager udmærket, men det er snyd, hvis man går efter den originale italienske tilberedning. Den kender man til gengæld hos Pizzahytten.

 

Ikke bacon – og “rigtig” fløde

Her er der ikke tale om billigt, dansk bacon, men italiensk pancetta. Her bruger man osten Pecorino; ikke den billige gratineringsost fra Arla. Og man bruger ikke dansk piskefløde, men den italienske variant panna.

 

Hos Pizzahytten kan man med fordel bestille sin carbonara sammen med en omgang sprøde bruschetta med friske tomater og krydderurter. Selve carbonara’en er en fed omgang – lad os bare være ærlige. Det friske grønt og den sprøde bund i bruschettaen ligger godt til hovedretten.

 

Ligesom husets pizzaer går en carbonara for 69 kroner, imens snacks som bruschetta koster 30 kroner.

 

Al dente, tak: Pizzahytten kan også lave pasta

 

Pizzahytten

Guldsmedgade 17
8000 Aarhus C
Tel. 86 19 37 93
www.pizzahytten.dk
Mandag – torsdag kl. 11.30-21
Fredag – lørdag kl. 11.30-22
Søndag kl. 12-21

 

Del artikel

Andre læser også