//Det sker, Nyheder

Pluk-selv Aarhus: Åbner op for sæsonen 2020 igen tirsdag den 23. juni 

Et mindre økologisk landbrug lidt uden for Aarhus, nærmere bestemt ved Ugelbølle åbner for pluk-selv. Landbruget er i øvrigt de eneste nær Aarhus som producerer økologiske Black Angus kvæg. Men de har også pluk-selv jordbær, ærter og grav-selv kartofler. Landbruget er drevet af Hans Chr. og Jørgen, som begge to er unge landmænd i trediverne med lange uddannelser bag sig.

 

Det er i første omgang kun jordbær der er klar i skrivende stund, og 1-2 uge efter er hele plukselv marken åbent.

Hans Chr. og Jørgen har allerede over 450 henvendelser fra sidste års kunder, samt nye kunder der bare venter på at komme ud og plukke noget, efter nogle lange måneder med corona-kedsomhed. Sidste år havde Hans Chr. og Jørgen over 500 besøgende på 3 uger, hvilket var langt mere succesfuldt end forventet, på første år med udelukkende ærter.

 

Det nye

Fra tirsdag(23/6) åbner de igen op for deres økologiske pluk-selv mark ved Aarhus. Det er den eneste økologiske pluk-selv mark i Aarhus, hvilket i sig selv er vildt. De er stadigvæk økologiske, og har i år JORDBÆR, ÆRTER, KARTOFLER OG HVIDLØG.

Marken ligger ved adressen Lisbjerg Buen 11, 8200 Aarhus N. Jordbær og ærterne forventes at være gode i 2-3 uger i alt, så sæsonen er kort hvis man skal have de måske lækreste grøntsager i Danmark, vel og mærket økologiske og nogle folk selv plukker, som folk er vilde med.

 

Hans Chr. og Jørgen har fået lavet en hjemmeside siden sidst som hedder Hegnsholtfriland.dk/plukselv-aarhus

 

Priserne er presset i bund

Jordbær: 
35kr. for en bakke ca. 600g
Ærter: 
75kr. for pluk-amok i en 6 liters papirpose
Nye danske kartofler: 
30kr. for en bakke ca. 800g
Hvidløg: 
25 kr. for en bundt friske hvidløg med 3 stk.

Hans Chr. og Jørgen er nogle af de få der ikke har entrépris, vi har udelukkende den pris grøntsagerne koster, hvilket gør os til nogle af de billigste også.

 

Den bæredygtige del i dette:
– De overskydende jordbær aftager et meget lille firma ved navn Merry Berry, som laver dem til frugtstænger uden alle mulige tilsætningstoffer.

– Overskydende kartoflerne fodre vi vores Black Angus med.

– Overskydende ærter afleverer vi til nonprofit virksomheder(Wefood Aarhus sidste år), som sælger dem videre meget billigt, så vi på den måde undgår madspild.

– Overskydende hvidløg tørrer de, og kan sælges noget tid efter sæsonen er ovre.

 

 

Det sker Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev